Hjælp forskerne: Bliv i sengen i 60 dage

Et fransk forskerhold vil undersøge, hvordan kroppen bliver påvirket af vægtløshed. Derfor søger de nu frivillige mænd, som skal blive i sengen i to måneder – til en god løn, vel at mærke.

Sovende mand
© Shutterstock

Bliv i sengen i 60 dage og tjen 119.000 kroner.

Forskere fra det franske rum-medicin-forskningsinstitut, Medes, søger 24 raske mænd til et muligt drømmejob – bogstaveligt talt.

Forsøget skal skabe en simulation af, hvordan kroppen bliver påvirket, når den bliver udsat for meget lav tyngdekraft.

Mindst én skulder i sengen

Det liggende forsøg foregår på Jorden. Men på trods af Jordens tyngdekraft giver de to måneder på langs forskerne en idé om, hvad vægtløsheden i rummet gør ved kroppen.

I to uger inden de 60 dage i sengen vil forskerne foretage en række undersøgelser af de deltagende mænds fysik. Når de 60 dage er overstået, vil forskerne igen lave en række undersøgelser, som skal belyse konsekvenserne af de to måneder i sengen.

Undervejs i de 60 dage skal mindst én skulder konstant være i kontakt med sengen, som hælder nedad med seks grader i hovedenden. Halvdelen af deltagerne vil derudover blive fodret med forskellige medikamenter for at se, hvordan de påvirker den ’vægtløse’ krop.

Liggende på toilettet

Der stilles kun få krav til eventuelle deltagere: Du skal være 20-45 år, ikke-ryger, i god form, ikke have allergier og have et BMI på mellem 22 og 27.

Selvom det lyder som en loppetjans, advarer forskerne dog om, at det kan blive hårdt. Det forventes at du spiser, vasker dig og forretter din nødtørft liggende i sengen i alle 60 dage – men lønnen er også knap 2000 kroner om dagen.

Hvis du har mod på et par måneder i sengen skal du blot udfylde ansøgningsformularen og krydse fingre.