Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvorfor bliver hår på hovedet langt

Hvorfor vokser hår ikke i det samme tempo?

Det virker som om håret på hovedet vokser meget hurtigere end anden kropsbehåring. Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis.

Hår vokser lige hurtigt på hele kroppen

Faktisk vokser hår lige hurtigt overalt på både krop og hoved, nemlig cirka 0,35 millimeter pr. døgn.

Når det kan virke, som om håret på hovedet vokser hurtigere, skyldes det, at hovedhår bliver længere end eksempelvis hår på arme og ben.

Hår på hovedet vokser i længere tid

Selve væksten af det enkelte hår foregår ved almindelig celledeling i bunden af hårsækken, hvorved håret vokser frem med en jævn hastighed.

Vækstfasen er på mellem to og fem år, hvad angår hovedhår, mens den kun varer nogle måneder for hår andre steder på kroppen. Dette hår kan derfor ikke nå at blive så langt.

I øvrigt er vækstfasen for hovedhår lidt længere hos kvinder end hos mænd, og derfor kan kvinder normalt få længere hår.

Hår påvirkes ikke af klipninger

Efter vækstfasen går håret ind i en hvilefase, hvor det ikke vokser mere. På et eller andet tidspunkt vil håret falde ud af sig selv, eller det vil blive afstødt af et nydannet hår.

Det enkelte hårs faser forløber uafhængigt af nabohårene, og væksten påvirkes heller ikke af hverken barbering eller klipning.

Fremtidens hårløse menneske

Evolutionen forandrer til stadighed mennesket og et af de træk, som formodentlig er på vej ud er kropsbehåringen, som er blevet både praktisk og æstetisk overflødig. Læs om fremtidens menneske i artiklen herunder.

Læs også:

Kroppen

VIDENSKABEN GUIDER: Sådan opnår du bedst orgasme

3 minutter
hår vokser
Kroppen

Hvorfor vokser håret hurtigere i ferien?

0 minutter
Kroppen

Derfor vokser dit hår hurtigere om sommeren

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul