Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

baby nursing
Mennesket - Kroppen

Kan kvinder amme et adopteret barn?

Med hjælp og hårdt arbejde kan en kvinde i nogle tilfælde producere mælk, selvom hun ikke selv har født barnet.

Det er muligt for en kvinde at amme et adopteret barn, men det kræver typisk lægehjælp og en stor indsats af kvinden. I nogle tilfælde kan kvinden producere nok mælk til, at barnet kan leve af det, indtil det er stort nok til at få fast føde. Men i de fleste tilfælde må amningen suppleres med modermælkserstatning.

I tiden op til adoptionen skal kvinden bruge en brystpumpe, som stimulerer brystvorterne på samme måde, som barnet gør, når det dier. Dette stimulerer nemlig produktionen af mælk. I kombination med pumpningen giver lægen så en type medicin (metoclopramid, chlorpromazine eller domperidone), der får kvindens krop til at danne hormonet prolaktin, som ligeledes sætter mælkeproduktionen i gang.

Hvis kvinden aldrig har ammet eller født, kan lægen give hende kønshormoner (progesteron eller østradiol). Tilskuddet efterligner det skift i hormoner, der naturligt sker i kroppen, når en gravid kvinde føder, og som er med til at sætte produktionen af mælk i gang i hendes bryster.

Læs også:

Kroppen

7 grunde til at elske din kropsbehåring

2 minutter
Kroppen

Ny opdagelse: Søvnmangel skader særligt ét organ

3 minutter
Kroppen

Vokser næse og ører hele livet?

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul