Det kan godt lade sig gøre at bære på sin ufødte tvilling i kroppen. Syndromet kaldes på latin fetus in fetu, som direkte oversat betyder "foster i fosteret". Det er dog uhyre sjældent og forekommer formentlig kun i omkring ét ud af 500.000 tilfælde.
Syndromet opstår, når et befrugtet æg deler sig i to, hvilket normalt resulterer i enæggede tvillinger. Men i enkelte tilfælde omslutter det ene foster af ukendte årsager det andet og optager det i kroppen.
Det foster, som er blevet indfanget, lever herefter en tilværelse som en parasit, der får næring fra sin værtstvillings blod. Men som regel bukker parasitten under i løbet af graviditetens første tre måneder.
Typisk befinder parasittvillingen sig i maveredionen hos sin vært, nærmere bestemt bag bughinden, men den kan også sætte sig i fx hjernen eller brystkassen.
Fosteret stikker frem som en svulst
I ni ud af ti tilfælde bliver det uudviklede foster opdaget, inden værtstvillingen er halvandet år gammel, fx fordi det kan ses som en svulst, eller fordi røntgenbilleder afslører det. I nogle tilfælde kan ultralydsundersøgelser allerede i graviditeten vise parasitten.
Et fetus in fetu kan veje fra ganske få gram op til to kg, og det måler oftest mellem 3 og 25 centimeter i længden. Fosteret kan have skelet, hud, indre organer og måske også ansats til arme eller ben, men det er altid uden hjerne.