nb_u22 flot mand

Flotte mænd må gerne være svinske – det må grimme ikke

Kvinder har en meget større tolerance over for smukke mænd. De grimme mænd bliver kvinderne hurtigt trætte af.

27. maj 2015 af Babak Arvanaghi

Førstehåndsindtrykket er vigtigt, når to fremmede mennesker mødes. Det danner i høj grad grundlag for, hvordan relationen og forholdet mellem dem bliver fremover.

Førstehåndsindtrykket bliver til på baggrund af flere forskellige indtryk: blandt andet udseende og sociale evner. Et nyt amerikansk forskningsprojekt har koblet de to ting til hinanden. Det viser sig, at attraktive mænd i langt højere grad kan slippe afsted med at opføre sig socialt upassende end grimme mænd.

Flotte mænd slipper billigere

Forskerne fra Eastern Kentucky University præsenterede 170 kvinder for to mænd – en grim og en flot. De havde mange ens træk, og kvinderne reagerede nogenlunde ens på dem på trods af de ydre forskelle. Men lige så snart mændene kastede sig ud i socialt uacceptable gerninger og ord, blev der ændret drastisk på dette.

Undersøgelsen viste, at mens den dårlige opførelse ikke rokkede så meget ved kvindernes opfattelse af den attraktive mand, så havde det en ekstremt negativ indflydelse på deres opfattelse af den grimme mand.

Grimme straffes hårdere

I USA kan den nye forskning blandt andet observeres i landets retssale. En klar tendens viser, at grimme mænd bliver dømt hårdere, end flotte mænd som har begået samme forbrydelse.

Og så kan forskningen også give gode råd, når det kommer til online-dating: Lad være med at skrive upassende ting i din profiltekst, hvis du ikke er en adonis.

Skønhed på formel

Hvad kvinder så betragter som tiltrækkende og smukke mænd er biologisk betinget - og styret af små ting som næsens bredde, afstand mellem øjnene og kindbenenes placering:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.