Her bor verdens mest empatiske mennesker

For første gang nogensinde har en gruppe forskere rangeret lande efter, hvor empatisk deres befolkning er. Undersøgelsen bygger på data fra mere end 100.000 personer fordelt på 63 forskellige lande.

Empati top

Kan man måle, hvor meget empati et menneske har?

Ifølge en gruppe forskere fra Michigan State University er svaret ja.

De står bag en nyligt publiceret undersøgelse, der for første gang nogensinde har rangeret lande efter, hvor empatisk deres befolkning er.

Og ifølge forskerne er svaret klart:

Øverst på skamlen i verdensmesterskaberne i empati står Ecuador med Saudi-Arabien og Peru som henholdsvis sølv- og bronzevindere, mens Litauen ender som absolut bundprop tæt efterfulgt af lande som Venezuela, Estland og Polen.

Stor undersøgelse

Mere end 100.000 personer fordelt på 63 forskellige lande deltog i spørgeskemaundersøgelsen, der blandt andet ledte efter empatiske følelser, personlighedstræk, og såkaldt prosocial adfærd – altså handlinger, hvor mennesker hjælper, trøster eller samarbejder med andre.

Undersøgelsen er beskrevet som det mest omfattende studie af empati på verdensplan.

Her er undersøgelsens top 10 over mest empatiske lande:

  1. Ecuador
  2. Saudi-Arabien
  3. Peru
  4. Danmark
  5. Forenede Arabiske Emirater
  6. Korea
  7. USA
  8. Taiwan
  9. Costa Rica
  10. Kuwait

Forskningsleder på undersøgelsen William Chopik forklarer, at han selv er overrasket over at se de tre mellemøstlige lande Saudi-Arabien, Forenede Arabiske Emirater og Kuwait optræde så højt på listen med henblik på den lange historie med krige og aggression i området.

Ifølge ham kan forklaringen være, at undersøgelsen ikke skelnede mellem at føle empati for mennesker i ens eget land og mennesker fra andre lande.

Se hvordan dit land klarer sig

I undersøgelsen definerede forskerne empati som evnen til at sætte sig ind i andre menneskers følelser og perspektiver.

For at måle graden blev forsøgsdeltagerne blandt andet bedt om at rangere en lang række udsagn som: ”Jeg har ofte bekymrende følelser for mennesker, der ikke er ligeså heldige som jeg selv er”. De blev også spurgt, hvor ofte de hjalp en fremmed.