nb_u48 p-piller

P-piller gør grimme mænd smukke

Kvinder stiller mindre krav til mænds udseende, når de anvender hormon-påvirkende p-piller, viser ny undersøgelse. Problemerne opstår, når kvinderne stopper med pillerne.

27. november 2014 af Carsten Nymann

At kvinders valg af partner er delvist styret af de hormoner, som skyller rundt i kroppen fx under menstruation eller ægløsning, har talrige

Men nu forbinder en ny rapport for første gang brugen af p-piller med kvinders partnervalg – og den undersøger ikke mindst, hvad der sker, hvis kvinderne stopper med at tage pillerne.

Frugtbare kvinder vil have muskler

Ifølge rapporten, som er offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, er kvinder, som anvender p-piller, tilbøjelige til at finde sammen med uattraktive mænd.

Ifølge én teori skyldes dette, at kvinder, som har ægløsning, rent evolutionært vil søge maskuline mænd, som kan føre slægten videre, mens kvinder uden ægløsning søger andre kvaliteter hos partneren.

Tømmermændene rammer hårdt

Forskerne bag den nye rapport har så undersøgt, hvor lykkelige disse kvinder har været i deres forhold, efter de er stoppet med at bruge p-piller.

Et uafhængigt fagpanel blev først sat til at vurdere mændenes attraktivitet, og herefter blev kvinderne interviewet.

Det viste sig, at de kvinder, som var stoppet med p-pillerne, efter de havde mødt en mand, der blev dømt ikke-attraktiv, var mindre lykkelige end dem, der havde valgt en smukkere mand.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.