Sexfantasier fjerner smerter

1. september 2009

Hede sexfantasier og andre positive tanker kan lægge en kraftig dæmper på smerter.

Denne opsigtsvækkende konklusion er resultatet af en undersøgelse, som for nylig blev foretaget på Johns Hopkins instituttet i Wisconsin, USA. Undersøgelsen blev lavet ud fra en forhåbning om, at positive tanker kan bruges til at bryde den onde cirkel, som stærke smerter kan forvolde.

Alt for ofte har lægerne erfaret, hvordan patienternes smerter fremkalder negative følelser, som igen forstærker smertefornemmelsen. Under forsøget blev en gruppe testpersoner bedt om at holde deres hænder i et bassin med isnende koldt vand.

Da kulden havde bidt sig ordentligt fast i ofrenes fingre, blev den ene halvdel bedt om at tænke på deres foretrukne sexvaner. Den anden halvdel fik til opgave at tænke så neutralt som muligt. Og resultatet var ikke til at overse: de sextænkende testpersoner var i stand til at udholde de isnende smerter tre gange så lang tid som gruppen, der tænkte neutralt.

Det betyder, at lægerne nu kan bekæmpe patienternes smerte med et smertestillende middel, der alene har positive bivirkninger: de lidende skal ganske enkelt lære at tænke på noget rart.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.