Shutterstock
Flirt flirte mennesker fitness

Undersøgelse: Her er den mest effektive flirte-strategi

Du behøver ikke ligne James Bond eller Jennifer Lopez for at have succes med at tiltrække det andet køn. Ny undersøgelse viser, at en bestemt type flirt virker effektivt for både heteroseksuelle mænd og kvinder.

Selv om afstanden til en attraktiv mand eller kvinde ved en fest kun er få meter, kan det emotionelt føles som længere end til Månen. For hvad pokker gør du for at komme i bedst mulig kontakt med vedkommende - uanset om det er med henblik på en kort affære eller en potentiel partner for livet?

Svaret er ifølge forskerne: Begynd at flirte.

At flirte dækker over en række mere eller mindre subtile typer kommunikation, der skal få den potentielle partner til at synes godt om dig. Det kan både være sproglige signaler eller kropsudtryk, der mere eller mindre tydeligt indikerer, at du er interesseret i et nærmere bekendtskab.

Forskere fra USA og Norge satte sig for at undersøge op mod 1000 heteroseksuelle studerende fra begge lande med henblik på at fastslå de mest effektive flirtemetoder for begge køn. Og en af konklusionerne i undersøgelsen, der kan læses i Evolutionary Psychology, er, at det er en god idé først at fastslå, hvilken type relation du er ude efter.

Det kan blive for tydeligt

Hvis det er en kort affære, bør kvinder, ifølge undersøgelsen, vente med at begynde at kramme eller kysse den potentielle partner i nakken. Selvom det ellers kan virke som et meget direkte signal. I stedet gælder det om for kvinderne at vise, at de er tilgængelige for manden.

Flirt flirte

Det kan være svært at indlede et bekendtskab - men et smil og en sjov bemærkning kan udrette små mirakler.

© Shutterstock

Når det gælder mænd, der søger en kvindelig partner til et længerevarende forhold, er det en god idé at signalere generøsitet og overskud, og at du er parat til at knytte en tæt relation.

Og så er der det helt universelle flirteråd, der kan bruges af både mænd og kvinder med succes. Uanset om målet er kortvarig kropslighed eller fire børn, bungalow og en minibus med plads til hele menageriet:

Brug humor.

Humor viste sig nemlig at være det optimale værktøj til at dirke det andet køn op. Begynd med et smil og øjenkontakt. Og fortsæt med at grine af den udkårnes vitser og gode historier. Så er rigtig meget nået i jagten på at opbygge en succesrig relation.

“Det er ikke kun effektivt at være humoristisk. For kvinder er det meget vigtigt, at den potentielle partner får det indtryk, at han er sjov,” fortæller Rebecca Burch, forsker i New York i menneskets adfærd og medforfatter til undersøgelsen.

For mænd viste det sig også, at en humoristisk tilgang var den bedste metode til at vække interesse hos kvinder, ligegyldigt om målet var en kort eller længerevarende relation.

Her er de mest effektive flirte-taktikker, hvis målet er et længerevarende forhold

Forskernes konklusion er entydig: Et godt udseende er ikke afgørende for pardannelsen. Derimod kobles en humoristisk tilgang til livet til intelligens, selvtillid, empati og en god intuition. Og flirteteknikkernes effektivitet blev ikke påvirket af forskelle hos kønnene, når det gælder for eksempel alder, religiøs overbevisning og hvor introverte og ekstroverte, testdeltagerne var.

Det fremgår også af undersøgelsen, at der ikke var nævneværdige forskelle på flirteteknikkerne effekt i USA og Norge. Der kunne være mindre forskelle i for eksempel opfattelsen af kropssignaler men ikke nok til at forstyrre det ensartede billede af flirtens virkemidler.