scoring grim mand pæn pige

Venner scorer opad eller nedad – fremmede scorer på niveau

Er du blevet kæreste med én, du først var venner med? Så er du formentligt enten meget pænere eller grimmere end din kæreste, viser ny forskning.

15. juli 2015 af Anne Lykke

I kæresteforhold, hvor partnerne kendte hinanden længe, inden de blev kærester, er den ene typisk meget mere tiltrækkende end den anden.

Omvendt er par, som er faldet pladask for hinanden fx i byen, typisk lige tiltrækkende. Det viser ny forskning, der har undersøgt 167 pars historie og sammenlignet den med deres udseende.

Personernes udseende blev vurderet af trænede dommere, som alle var meget enige i deres bedømmelse.

Ens personligheder tiltrækkes

Undersøgelsen, som er publiceret i Psychological Science, bekræfter forskernes formodning om, at fremmede bliver tiltrukket af partnere med samme fysiske og psykologiske profiler som sig selv, og som har samme form for opførsel.

Fremmede vil ubevidst gå efter partnere med samme mængde “seksuel kapital”, hvor denne valuta betyder mindre for tidligere venner, der er blevet kærester. Jo bedre man kender hinanden, jo mindre betyder udseende.

Forskningen afslørede også, at de fysisk ligeværdige par og de fysisk uligeværdige par var lige lykkelige i deres forhold.

Skønhed på formel

Hvilke træk, der gør menneskers ansigter smukk, har forskerne også fundet ud af:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.