Shutterstock

Rapport kommer med forklaringer på Havana-syndrom

Ansatte på amerikanske ambassader samt deres familiemedlemmer klagede over migræne, kvalme, svimmelhed, hovedpine og hukommelsestab.

De symptomer, som en lang række amerikanske ambassade-ansatte har klaget over siden 2016, kan forklares med naturligvis årsager.

Det viser en omfattende efterforskning lavet af det amerikanske efterretningsvæsen, skriver Reuters.

Ansatte på ambassader samt deres familiemedlemmer har blandt andet klaget over migræne, kvalme, svimmelhed, hovedpine og hukommelsestab.

Det første rapportede tilfælde var i Cubas hovedstad Havana i 2016.

Siden har omkring 1500 ansatte på amerikanske ambassader fortalt om lignende symptomer.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt det kunne være fjender af den amerikanske stat - eller sågar rumvæsener - der brugte teknologi til at fremkalde symptomerne.

Men nu slår en rapport altså fast, at langt de fleste sager kan forklares med naturlige årsager. Typisk sygdom eller miljømæssige og tekniske faktorer.

Undersøgelsen finder derimod ingen beviser på, at nogen modstander af USA har adgang til teknologi, der skaber syndromets symptomer.

"Efterforskningen var så omfattende, at amerikanske efterretningstjenester sporede personer som eksempelvis våbenhandlere rundt omkring i verden gennem deres elektroniske enheder for at se, hvad de lavede, og hvem de talte med," siger en efterretningstjenestemand.

Men efterforskningen er ikke slut, da der i nogle tilfælde stadig er tvivl om årsagen til symptomer.

"Vi fortsætter med at være på vagt over for alle sundhedsrisici, der kan gå ud over vores ansatte," siger en ansat i efterretningstjenesten.