Shutterstock

3 grunde til at foråret vækker din sexlyst

Forårskådheden bobler frem i os, når Solen vender tilbage, og kroppens kurver kommer frem i lyset. Her er forklaringen på, at din sexlyst stiger, når det bliver forår.

"Når mændene og konerne går og vifter med hormonerne. Og ligger i vegetationerne og slider på kondomerne. Så er det forår igen."

Sådan sang Troels Trier og Rebecca Brüel i deres vår-vise fra 1987.

Og de to spillemænd var ikke langt fra skiven, da menneskets sexlyst faktisk er forbundet med forårets komme, kroppens hormon-produktion og ikke mindst det tiltagende sollys.

Forårskådheden kommer primært fra ændringer i kroppens kemiske balance afledt af det tiltagende solskin, men psykologien har også en finger med i spillet.

Her er tre gode grunde til dine sanselige forårsfornemmelser:

1. Sollyset gør dig lysten

© Giphy

Forårslyset får det til at spire i hjernen, hvor signalstoffet serotonin bobler frem i større mængder end i vintermørket.

Serotonin påvirker vores lykkefølelse og gør os glade og opstemte – og det øger sexlysten.

Effekten forstærkes af, at nervecellerne har tørstet efter serotonin i vinterhalvåret, og når de så endelig får mere af det, føles det ekstra godt for kroppen.

2. Længere dage øger vitaliteten

© Shutterstock

I takt med at lyset tiltager, bliver nætterne også kortere, og det sænker mængden af sove-hormonet melatonin.

Melatonin produceres kun i hjernens koglekirtel, når det er tusmørkt eller nat, og har betydning for vores døgnrytme og energiniveau.

Jo mindre vi har af det i kroppen, jo mere energi til fysisk aktivitet har vi – derunder at dyrke sex

3. Kurver fanger øjet

© Chris Barbalis/Unsplash

Det varmere og solfyldte forår får mennesket til at kaste kludene – og det har en psykologisk effekt på både mænd og kvinder.

Hjernen er blevet vænnet til at se på uformeligt indhyllede kroppe gennem vinteren, så når bar hud og kurver igen titter frem, bliver vi gjort ekstra opmærksomme på det.

Det skærper interessen for det modsatte – eller samme – køn.