GoT_Emilia

Derfor er Emilia Clarke verdens lækreste kvinde

Game of Thrones-skuespillerinden Emilia Clarke er blevet kåret til klodens mest sexede kvinde af Esquire. Det findes der en videnskabelig forklaring på.

15. oktober 2015 af Babak Arvanaghi

Emilia Clarke er ikke bleg for at vise sine attributter frem som naturen har skabt dem, når hun spiller dragemoderen Daenerys Targaryen i Game of Thrones.

Men selv om man kan komme langt ved at vise hud, er det ikke derfor, Esquire Magazine senest har kåret skuespillerinden til verdens mest sexede kvinde – forklaringen er videnskabelig.

Emilia Clarke er egentlig for gammel

Mænd finder kvinder mest attraktive, når de er 22 år. Derfor burde Emilia Clarke som 29-årig være for gammel til titlen, men hendes baby-agtige ansigtstræk og rene hud skaber en illusion om, at hun er yngre.

Det viser en undersøgelse fra Journal of Cosmetic Dermatology fra 2011, som samtidig slår fast, at lys og rødlig hud er tiltrækkende, fordi det virker som et sundhedstegn.

Den lyse hud og hendes baby-agtige træk får Emilia Clarke til at se yngre ud end de 28 år, hun er.

Ansigtsknoglerne hjælper Emilia Clarke

Derudover har Emilia Clarke utroligt symmetriske træk, som verden over bliver fundet attraktive. Og så har hun hverken træk, der er for store eller for små: Hendes ansigtstræk er gennemsnitlige i størrelsen, og det er at foretrække ifølge Lisa DeBruine, psykolog ved Glasgow Universitets Face Lab, skriver Live Science.

Gennemsnitlige og symmetriske ansigtstræk giver Emilia Clarke en bred appel.

Emilia Clarke var heldig med hormonerne

Skuespillerinden har også været udsat for den helt rigtige kombination af kønshormoner, da hun var på fosterstadiet.

Meget testosteron giver høje kvinder med stærke kæber og store pander. Meget østrogen giver fyldige læber, opstoppernæse og store øjne, forklarer Lisa DeBruine til Live Science.

Emilia Clarke er en god blanding af de to hormontyper med sine fyldige læber og høje kindben.

Sammenlagt bliver helhedsindtrykket en kvinde, som appellerer til et bredt udvalg af mænd.

Men hvis du ikke føler dig tiltrukket af hende, skal du ikke føle dig fortvivlet. Flere undersøgelser har vist, at vores opfattelse af skønhed er individuelt, og at det er noget vi lærer i løbet af livet.

Læs mere om skønhedens biologi i artiklen:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.