Shutterstock

Findes g-punktet?

Findes der en særlig erogen zone få centimeter oppe i vagina, der kan få kvinders hjerne til at eksplodere i signalstoffer? Og hvis - hvordan finder du den så bedst? Få den nyeste forskning om det lille lystcenter, der stadig kan få videnskaben til at skændes med sig selv.

G-punktet findes – i hvert fald hvis betegnelsen henviser til den følelse, som nogle kvinder opnår ved stimulation af en særlig erogen zone på forsiden af vagina og 5-6 cm oppe.

Til gengæld skændes den medicinske forskning endnu med sig selv om, hvorvidt en særskilt anatomisk struktur i kvindekroppen virkelig er kilden til nydelsen.

I 2017 udgav forskere i det videnskabelige tidsskrift The Journal of Sexual Medicine data fra dissektionen af 13 afdøde kvinder på 32-97 år.

Tre sexstillinger stimulerer g-punktet

© Ken Ikeda Madsen

Bagfra

© Ken Ikeda Madsen

Ovenpå

© Ken Ikeda Madsen

Benene op

Forsker: Navnet er misvisende

Forskerne fandt ikke g-punktet hos en eneste. Hjerneskanninger udført ved Rutgers University i 2011 tyder dog på, at g-punktet findes. Stimulation af skedevæggen aktiverer nemlig flere og større grupper af celler i hjernen end kun stimulation af klitoris.

Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Barry Komisaruk, mener selv, at ordet “punkt” er misvisende, og foreslår i stedet “g-regionen” eller “g-området”.