Female ejaculation2

Fup og fakta om kvindelig ejakulation

Få ting er forbundet med så mange myter som kvindens ejakulation. Hvor meget ved du? Test dig selv!

16. juni 2016 af Tobias Hjortkjær Schultz

1. De eksisterer kun i erotiske film

FUP Millioner af kvinder verden rundt får med varierende hyppighed ejakulation i forbindelse med forplantningsakten. Præcis hvor mange ud af klodens rundt regnet 3,5 milliarder kvinder, der sprøjter under orgasme, er ikke totalt klarlagt.

Tre forskellige amerikanske spørgeskemaundersøgelser peger dog på, at et sted mellem 6 og 13 procent af alle kvinder fra tid til anden oplever at ejakulere.

Den førende franske forsker på området, Samuel Salama, vurderede i øvrigt i forbindelse med en undersøgelse af emnet, at ”alle kvinder har evnen, hvis deres partnere ved, hvad de laver”.

Mængden varierer voldsomt. Nogle udskiller, hvad der svarer til et lille snapseglas, mens andre let fylder et middelstort vandglas.

2. Det er bare tis.

BÅDE-OG Det afhænger af, hvem man spørger.

Sikkert er det, at en stor del af det kvindelige sprøjt består af urin, men nogen decideret kvantitativ undersøgelse af udsondringerne foreligger ikke.

Samuel Salama fra det franske privathospital Parly II i Le Chesnay analyserede i forbindelse med sin forskning væsken fra syv kvinders ejakulationer.

For to kvinders vedkommende var det identisk med deres urin. For fem andre var varierende mængder af skedesekret og prostate-specific antigen blandet op med urinen. Dog stammede hovedbestanddelen i alle tilfælde fra blæren.

En dansk undersøgelse af en enkelt kvindes sprøjteri fandt, at kun 50 procent af den ejakulerede substans var urin.

3. Ejakulation sker kun, hvis man stimulerer G-punktet

FUP Dermed ikke sagt, at ejakulation ikke kan forekomme, hvis man finder og stimulerer det lige så sagnomspundne G-punkt.

Men sprøjteorgasmer forekommer både ved skedeorgasme (herunder G-punktsorgasme) og klitorisorgasme.

Årsagen til sammenkædningen mellem de to fænomener skal formentlig findes i, at begge dele ind til for få år siden har været mangelfuldt videnskabeligt undersøgt.

4. Sprøjteorgasmer er et nyt fænomen

FUP Selvom sprøjteorgasmer muligvis ikke var en del af pensum, da din lærer i syvende klasse gjorde rede for (nogle af) detaljerne omkring livets mirakel, så har hverken den kvindelige anatomi eller for den sags skyld glæden ved kønsakten ændret sig synderligt i adskillige tusinde år.

De tidligste beskrivelser af kvindelig genitialsprøjteri er omkring 2000 år gamle.

I Europa er det først beskrevet i 1400-tallet, hvor den hollandske læge Laevenius Lemnius beskriver fænomenet i floromvundne vendinger, der dog afslører, at han fejlagtig anser det for at være en slags kvindelig sæd.

5. Ejakulationen har ingen funktion

BÅDE-OG Verden er naturligvis fuld af børn, der er blevet undfanget uden, men der er ifølge Samuel Salama ingen tvivl om, at en solid ejakulatisk gennemskylning af skeden gør livet lettere for sædcellerne på deres vej mod befrugtning.

Dels gør den øgede mængde af væde svømmeturen lettere, og dels er ejakulationsvæsken ikke nær så sur, som det almindelige miljø i skeden og gør dermed miljøet væsentligt mindre fjendtligt for de basiske sædceller.

6. Det er vildt uhygiejnisk

FUP: Det er det faktisk ikke. Helt frisk urin indeholder stort set ingen bakterier.

Er du træt af fake news, og vil du have styr på fakta?

Få 3 nr. af Illustreret Videnskab til 79,00. Klik her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.