Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

sex men women
Mennesket - Sex

Har mænd større behov for sex end kvinder?

Mænd fremstilles ofte som kvindehungrende, sexfikserede førsteelskere. Men har mænd virkelig et større behov for sex, og ændrer det sig i løbet af livet?

Som teenagere har mænd som hovedregel en større appetit på sexend kvinder i teenageårene. I den alder topper mændenes sexlyst, hvorefter den langsomt begynder at aftage. Kvindernes sexlyst bliver omvendt større gennem livet og topper først, når de nærmer sig overgangsalderen.

Kvinders sexlyst stiger med alderen

I 40-årsalderen er det ikke ualmindeligt, at kvinder har mere lyst til sex end deres jævnaldrende mandlige partnere. Psykologen David Buss fra University of Texas at Austin i USA fremsatte i 2010 en teori om, at kvindernes sexlyst stiger, i takt med at de får sværere ved at blive gravide og derfor må "arbejde hårdere" for at reproducere sig selv.

En amerikansk undersøgelse fra 2010 konkluderer desuden, at selvom mænd ser markant mere porno og onanerer betydeligt mere end kvinder – samt i nogen grad har flere partnere og flere onenightstands og er mere utro – så får de kun i mindre grad flere samlejer ud af det end kvinderne.

Når resultaterne sammenlignes med en tilsvarende undersøgelse fra 1993, viser det sig faktisk, at forskellen mellem mænds og kvinders sexlyst er blevet mindre de sidste 20 år.

Læs også:

nb_u23 sexpille
Sex

Ny pille øger kvinders sexlyst

0 minutter
Seksuelle partnere
Sex

Unge kvinder dyrker mere sex

1 minut
onani
Sex

Mænd får større udløsninger med fremmede kvinder

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul