Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Biseksuelle får super-frugtbare børn

Er flere af dine ældre familiemedlemmer homoseksuelle? Så er du måske afsindigt frugtbar og seksuelt eftertragtet. Det tyder flere homoseksualitet-forsøg med bananfluer og mennesker på.

Shutterstock

En lillebitte bananflue med store røde øjne og en glubende sex-appetit har leveret et vigtigt bidrag til forståelsen af, hvorfor homoseksualitet går i arv fra generation til generation.

Homoseksualitet nedarves - og gør afkommet ekstra frugtbart

Forskere fra University of St. Andrews i Skotland fandt i 2015 et muligt svar i et stort forsøg med over 2000 bananfluer. Nogle han-bananfluer var entydigt homoseksuelle, mens andre havde sex med begge køn eller kun med hunner.

De biseksuelle hanner – altså hanfluer med homoseksuelle tendenser, men som parrede sig med hunner – fik særligt frugtbare døtre. Forsøget viste også overraskende, at den homoseksuelle adfærd gik i arv fra faren til sønnerne.

Homoseksualitet er et paradoks

Homoseksualitet er et såkaldt ”darwinistisk paradoks” idet homoseksuelle oftest ikke får børn, og derfor ifølge evolutionsteorien burde uddø.

Bananflueforsøget underbygger teorier om, at naturen opvejer den forplantningsmæssige negative effekt af homoseksualitet ved at heteroseksuelle slægtninge får flere unger. Meget tyder på, at det samme gør sig gældende for mennesker.

Kvindelige slægtninge til homoseksuelle er mere attraktive

Et hold engelske og schweiziske forskere fra Kings College i London undersøgte nogle af de gener, som kan gøre kvinder homo- eller biseksuelle.

Forskerne så til deres overraskelse, at de samme gener giver heteroseksuelle kvinder en meget udadvendt og nysgerrig seksuel adfærd, som måske betyder flere babyer.

Resultaterne underbygger teorien om, at naturen selv sørger for at opveje mangel på afkom inden for en familie med homoseksualitet.

Bøssers kvindelige slægtninge får flere børn

En undersøgelse fra University of Padova støtter teorien.

Her undersøgte forskere 98 homoseksuelle og 100 heteroseksuelle mænd samt deres slægtninge - i alt 4600 mennesker.

Forskerne fandt ud af, at kvindelige slægtninge til de homoseksuelle havde fået 1,3 gange så mange børn som andre kvinder. Desuden virkede kvinder med homoseksuelle i familien som sex-magneter på mænd.

De italienske forskere mener, at der er en ukendt mekanisme i X-kromosomet på moderens side, som er på spil.

Læs også:

nb_u14 Orgasm
Sex

Orgasme – derfor lader kvinderne som om

2 minutter
Sex

6 ting du ikke vidste om orgasme

5 minutter
Sex

INTIMZONEN: Få videnskabens 7 råd til bedre sex

12 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul