Shutterstock

Biseksuelle får super-frugtbare børn

Er flere af dine ældre familiemedlemmer homoseksuelle? Så er du måske afsindigt frugtbar og seksuelt eftertragtet. Det tyder flere homoseksualitet-forsøg med bananfluer og mennesker på.

En lillebitte bananflue med store røde øjne og en glubende sex-appetit har leveret et vigtigt bidrag til forståelsen af, hvorfor homoseksualitet går i arv fra generation til generation.

Homoseksualitet nedarves - og gør afkommet ekstra frugtbart

Forskere fra University of St. Andrews i Skotland fandt i 2015 et muligt svar i et stort forsøg med over 2000 bananfluer. Nogle han-bananfluer var entydigt homoseksuelle, mens andre havde sex med begge køn eller kun med hunner.

De biseksuelle hanner – altså hanfluer med homoseksuelle tendenser, men som parrede sig med hunner – fik særligt frugtbare døtre. Forsøget viste også overraskende, at den homoseksuelle adfærd gik i arv fra faren til sønnerne.

Homoseksualitet er et paradoks

Homoseksualitet er et såkaldt ”darwinistisk paradoks” idet homoseksuelle oftest ikke får børn, og derfor ifølge evolutionsteorien burde uddø.

Bananflueforsøget underbygger teorier om, at naturen opvejer den forplantningsmæssige negative effekt af homoseksualitet ved at heteroseksuelle slægtninge får flere unger. Meget tyder på, at det samme gør sig gældende for mennesker.

Kvindelige slægtninge til homoseksuelle er mere attraktive

Et hold engelske og schweiziske forskere fra Kings College i London undersøgte nogle af de gener, som kan gøre kvinder homo- eller biseksuelle.

Forskerne så til deres overraskelse, at de samme gener giver heteroseksuelle kvinder en meget udadvendt og nysgerrig seksuel adfærd, som måske betyder flere babyer.

Resultaterne underbygger teorien om, at naturen selv sørger for at opveje mangel på afkom inden for en familie med homoseksualitet.

Bøssers kvindelige slægtninge får flere børn

En undersøgelse fra University of Padova støtter teorien.

Her undersøgte forskere 98 homoseksuelle og 100 heteroseksuelle mænd samt deres slægtninge - i alt 4600 mennesker.

Forskerne fandt ud af, at kvindelige slægtninge til de homoseksuelle havde fået 1,3 gange så mange børn som andre kvinder. Desuden virkede kvinder med homoseksuelle i familien som sex-magneter på mænd.

De italienske forskere mener, at der er en ukendt mekanisme i X-kromosomet på moderens side, som er på spil.

Læs også vores artikel ‘Hvor mange seksualiteter findes der?