Shutterstock

Hvordan får kvinder bedst en orgasme?

Er der nogen sexstillinger, som er bedre til at give kvinden orgasme end andre?

Hvor mænd typisk afslutter lagengymnastikken med et brag, har mange kvinder svært ved at opnå orgasme.

Derfor har forskere fra den gynækologiske klinik New H Medical i New York undersøgt, hvilke sexstillinger der bedst stimulerer kvindens klitoris og øger blodtilførslen til det sensitive organ.

Undersøgelsen testede fem klassiske sexstillinger. En var med kvinden øverst, en var i siddende position, og to var med manden øverst – med og uden en pude under kvindens bækken. Den femte var doggystyle-positionen, hvor begge parter er i knæ og manden penetrerer bagfra.

Par ofrede sig for videnskaben

Forskerne fik hjælp fra et frivilligt par, der ofrede sig for videnskaben og udførte samlejer i de fem positioner. Før og efter hvert samleje blev kvindens klitoris ultralydsscannet for at måle blodgennemstrømningen.

Undersøgelsen afslørede, at missionærstilling med en pude under kvindens bækken var bedst til både at stimulere klitorissen og øge blodgennemstrømningen.

Da undersøgelsen kun involverede én kvinde, kan det dog ikke udelukkes, at stillingerne påvirker andre kvinder en smule anderledes.

Missionæren sikrer orgasme

Ultralydsscanninger afslører, hvilke sexstillinger der øger blodgennemstrømningen i klitorissen og dermed chancen for orgasme.

© Shutterstock/Cerē

1. Doggystyle har ingen effekt

Når manden støder til bagfra, stimuleres klitorissen minimalt. Scanninger viste, at blodgennemstrømningen i klitorissen er stort set uændret efter 10 minutters doggystyle.

© Shutterstock/Cerē

2. Cowgirl øger chancen

Med kvinden øverst er der god kontakt mellem klitorissen og mandens hud. Trykket på kvindens bækken er i samme retning som hendes stød, hvilket øger blodgennemstrømningen.

© Shutterstock/Cerē

3. Missionæren vinder

I missionærstillingen er klitorissen i kontakt med mandens hud, mens stødkraften fra manden øger blodgennemstrømningen markant. En pude under kvindens bækken øger effekten.