Mænd får større udløsninger med fremmede kvinder

Forskere har vist, at sædkvaliteten og mængden af sæd afhænger af, om mænd onanerer til en ukendt eller velkendt kvinde. Mekanismen forklarer biologien i sidespring rent evolutionært.

onani

I en undersøgelse blev 21 heteroseksuelle mænd mellem 18 og 23 år sat til at onanere til pornofilm.

Mændene så seks film med den samme kvindelige og mandlige hovedrolleindehaver, hvorefter de så en syvende film med en ny kvindelig model og den samme mand.

Mændene vænnede sig således til at kigge på den kvindelige skuespiller, der optrådte i de seks første film, hvor den sidste kvinde virkede ukendt for dem. Forsøget foregik over 15 dage.

Hurtig udløsning ved ukendt kvinde

Forskerne målte under hver film på, hvor lang tid det tog, før mændene ejakulerede, og derefter på kvaliteten og mængden af sæd i hver levering.

Resultaterne viste, at alle mændene gennemsnitligt ejakulerede væsentligt hurtigere til filmen med den ukendte kvinde end til den velkendte kvinde.

Desuden var mængden af sæd større og sædkvaliteten bedre, når mændene onanerede til den fremmede kvinde.

Jo mere velkendt en kvinde er for en mand, jo langsommere kommer han, jo mindre er mængden af sæd, og jo dårligere er bevægeligheden af sæden, konkluderede forskerne.

Hurtige sidespring giver flere børn

Forskerne forklarer mekanismen med, at hurtig sædafgang og mere mobil sperm under sex med fremmede kvinder evolutionært set er en fordel for manden, fordi det giver ham større chance for at sprede sine gener uden for et fast parforhold.

Sex med en anden end partneren vil føre til hurtigere udløsning, og dermed er det hurtigt overstået, så chancen for at blive opdaget er mindre.

Derudover mener forskerne, at sædkvaliteten er bedre ved sex med fremmede kvinder, fordi der er færre forsøg til at gøre dem gravide.

Samtidig spildes sæd med høj kvalitet ikke på den faste partner, som der er stor sandsynlighed for, manden allerede har et barn med.

Chancen for at de fremmede kvinder har dyrket sex med en anden mand er også større, end at den faste partner har gjort det. Dermed er der større chance for konkurrerende sæd. For at vinde konkurrencen, skal sæden være af bedst kvalitet.

Få overblik over størrelsen på penis blandt verdens mænd.

Sex med fremmede gjorde os stærkere

Historisk set, har det gavnet menneskeracen, at mænd har haft flere partnere, deriblandt fra andre racer, som har kunnet videreføre generne: