Meget sex gør dig ulykkelig

Praktiserer du og kæresten den vandrette mambo hver dag? Så bør I straks stoppe! For sex flere gange om ugen ødelægger humøret.

Sex lykke

Kaster du dig villigt rundt med kæresten både mandag, onsdag og lørdag? Så bør du måske tøjle lysterne.

En ny undersøgelse viser, at par, som kun har sex én gang om ugen, er mest lykkelige.

30.000 amerikanere deltog i undersøgelsen

Forskningen er baseret på tre undersøgelser foretaget blandt mere end 30.000 amerikanere i løbet af de sidste fire årtier.

I den ene undersøgelse svarede 25.000 amerikanere i perioden 1989-2012 på en bred vifte af spørgsmål om alt fra religion til sex.

Svarene afslørede, at par var lykkeligere, jo oftere de dyrkede sex. Men kun til en vis grænse. For humøret faldt, hvis parret dyrkede sex mere en gang om ugen. Det gjaldt uanset køn, alder og forholdets længde.

Det samme billede tegnede sig i de to andre undersøgelser, hvor henholdsvis 335 personer i lange forhold og 2400 gifte par deltog.

Fordobling af samlejer gjorde par ulykkelige

Tidligere i år nåede forskere på det amerikanske Carnegie Meloon Unidersity frem til samme resultat i et forsøg med 128 personer i alderen 35-65 år, som alle var heteroseksuelle og gift.

Forskerne inddelte ægteparrene i to grupper. I de tre måneder, forsøget varede, bibeholdt den ene gruppe deres normale sexliv, mens den anden gruppe fordoblede frekvensen af ugentlige samlejer.

Deltagerne besvarede både før og efter forsøget udførlige spørgeskemaer om deres personlighed, følelser og libido. Resultatet var overraskende. Gruppen med den øgede seksuelle aktivitet nød sex-akten mindre, havde mindre lyst og var blevet mere ulykkelige.

Begge undersøgelser handler udelukkende om par, så om singler også bør dæmpe den seksuelle aktivitet er stadig uvist.

For meget sex er dårligt - men hvad med en slap erektion?

Det kan godt være, det ikke nødvendigvis er lykken at dyrke sex mange gange om ugen. Men når du nu SKAL være, hvilke samlejestillinger foretrækker mænd og kvinder så - og er en slap erektion et tegn på manglende lyst? Få af- eller bekræftet 10 stive sexmyter i vores artikel: