Onani afhænger af hormonerne

Både mænd og kvinder vælger jævnligt at tage sagen i egen hånd, når det gælder seksuel tilfredsstillelse. Der er dog flere mænd der tyr til onani end kvinder. Det skyldes formodentlig kønshormonet testosteron.

Onani

Mænd onanerer mest

Onani er for mænd - ingen tvivl om det! Omkring dobbelt så mange mænd som kvinder masturberer, og fire ud af fem unge mænd under 35 år tilfredsstiller sig selv mindst en gang om måneden.

Jo mere sex-drive, jo mere onani

Mænd er generelt mere optaget af sex end kvinder, og en amerikansk undersøgelse fra 2011 viste, at de tænker dobbelt så meget på sex, som kvinder gør. Lysten til sex (libido) afhænger blandt andet af ens generelle velbefindende, det vil sige om man er stresset eller deprimeret samt af hvor meget, testosteron man producerer.

Mens mænd og kvinder er lige udsat for de førstnævnte faktorer, så har mænd meget mere testosteron i blodet end kvinder, og det er sandsynligvis årsagen til deres større sexlyst og derfor også deres trang til at masturbere mere.

Mandligt kønshormon giver kvinder lyst til sex med sig selv

Flere forsøg har vist, at både mænd og kvinder får lyst til at masturbere mere, jo mere testosteron de producerer. Men ifølge en undersøgelse af Sari van Anders fra University of Michigan, USA i 2012, så reagerer kvinder temmelig specielt på hormonet.

Mens testosteron giver dem lyst til at tilfredsstille sig selv, så nedsætter det faktisk deres lyst til at have sex med en partner. I følge forskerne styrkes denne sammenhæng af stresshormonet cortisol, som giver kvinderne lyst til at være alene.

Tag Illustreret Videnskabs sex-test

Onanerer du mere end gennemsnittet? I Illustreret Videnskabs sex-test kan du teste dit sexliv og sammenligne det med andres.