Oralsex er den sikre vej til orgasme

Oralsex er den sikre vej til orgasme

Oralsex giver et ekstra krydderi til sexlivet. Og især for kvinderne kan det betale sig at få partneren til at bruge munden til andet end at tale med. Oralsex er nemlig den sikre vej til orgasme hos kvinder.

18. marts 2015 af Gorm Palmgren

Oralsex giver (næsten) orgasme-garanti

Ifølge en australsk undersøgelse af næsten 20.000 mænd og kvinder er der god grund til at praktisere oralsex.

Det viser sig nemlig, at kvinder har væsentlig større chancer for at få orgasme, hvis de også bliver stimuleret med munden under akten.

Orgasmen er så godt som sikkert i hus, hvis partneren tager tunge og læber til hjælp (virker hos 90%), mens det kun når til nydelsesfulde sengekramper hos 49%, hvis penis skal gøre alt arbejdet selv.

Hos mænd spiller det ikke så stor rolle, hvordan man gør det - de får stort set orgasme, lige meget hvad man finder på under dynen.

Jo højere alder, jo mindre oralsex

Oralsex er meget populært op til midt i 40'erne, hvor 70-80% praktiserer det. I aldersgruppen op til 45 er oralsex den mest populære sexaktivitet for begge køn.

Men når man bliver ældre, falder interessen tilsyneladende for at slikke sin partners kønsorganer, og særligt hos kvinderne går det hurtigt nedad bakke. Kun 19% af kvinderne i pensionsalderen dyrker oralsex, og hos de jævnaldrende mænd er det blot 30%.

Er DU til oralsex?

Prøv - helt anonymt - vores sex-test og sammenlign dit sexliv med andres.

Kilder

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Få et godt tilbud på Illustreret Videnskab

Få 3 nr. af Illustreret Videnskab til 79,00. Klik her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.