Derfor foregiver kvinder orgasme

I en stor sex-undersøgelse indrømmer hele 67 procent af kvinderne, at de må foregive at få orgasme under samleje. Motivet er at få afsluttet akten – men årsagen er biologisk, viser forskningen.

nb_u14 Orgasm

Mens 95 procent af mændene får fuldt udbytte af deres samleje, erkender hele 67 procent af kvinderne i en undersøgelse, at de tager evnerne som skuespiller i brug under sex.

Rundspørgen blandt hele 2.300 kvinder er bestilt af magasinet Cosmopolitan, men bakkes op af tidligere forskning, der også viser, at kvinderne ikke lader som om af "ond vilje":

“Kun 20-30 procent af kvinder er i stand til at få orgasme ved almindeligt samleje”, forklarer Dr. Janet Hall, som er klinisk psykolog og sexterapeut, til avisen The Mirror.

Orgasme-snyder for at få fred

I rundspørgen forklarer kvinderne, at de foregiver orgasme for at få afsluttet samlejet hurtigst muligt eller for ikke at skuffe deres partner.

Hvorfor orgasme ved penetration er et privilegium for de få, har undret biologer i årevis.

Læs mere om videnskaben bag sex på vores temaside

Italienske forskere opdagede i 2008 en sammenhæng mellem tykkelsen på kvinders såkaldte skedevæg og vaginal orgasme.

Ved hjælp af ultralyd-undersøgelser konstaterede forskerne, at skedevæggen hos kvinder, der oplevede vaginal orgasme, var omkring 20 procent tykkere end hos kvinder, der ikke fik orgasme.

Klitoris er afgørende for orgasme

Forskernes bud på en forklaring er, at penis ved penetration stimulerer klitoris gennem skedevæggen og at effekten er størst, hvis væggen er tyk.

35 procent af kvinderne i Cosmopolitans undersøgelse svarede da også, at de ikke fik den rette stimuli fra deres partnere. Dr. Janet Hall opfordrer derfor kvinderne til at tale om emnet med deres partnere i stedet for at foregive orgasme.