Penis_chili

10 hårde facts om erektion

Den gennemsnitlige mand har erektion 11 gange i døgnet. Her er ti ting, du sandsynligvis ikke vidste om den stive penis.

20. oktober 2015 af Babak Arvanaghi

1. Der findes tre former for erektion

Forskere skelner mellem tre forskellige slags erektioner: Den psykiske skyldes fantasier, den fysiske skyldes berøring og den natlige opstår under REM-søvn.

2. En fødsel er ikke nødvendig

På ultralydsskannere er det lykkedes at observere erektioner på fostre helt ned til 16 uger.

3. Døden stopper dem ikke

Når en mand dør i lodret position, løber alt blodet til benene. En del af blodet havner også i penis, og derfor opstår der erektioner på eksempelvis mænd, der er henrettet ved hængning.

4. De har form som en boomerang

Ikke hele penis er uden for kroppen. Den del som sidder i bugen bøjer, og giver mandens kønsorgan form som en boomerang. Det kan blandt andet ses, når et par har samleje i en MR-skanner.

5. Penis mangler knoglen

Penisknogler fra hvalrosser.

Mennesket er et af de meget få pattedyr, som ikke har en knogle i penis. Vores forfædre kunne dog både mønstre en penisknogle og små pigge på penis.

Men det betyder ikke, at mandens penis ikke kan brække. Det sker, når membranen omkring svulmelegemet bliver forstrukket eller revet over.

6. Edderkop gør dem kroniske

Den brasilianske vandreedderkop er verdens giftigste edderkop. Nervegiften kan slå et menneske ihjel, men i mildere tilfælde kan den give mænd erektioner, som er smertefulde og varer flere dage.

7. Den kan 11 gange om dagen

11 gange om dagen har den gennemsnitlige mand erektion. Ud af dem forekommer tre til fem af dem om natten, og ofte vil en af disse fortsætte til ud på morgenen, når manden vågner.

8. Den rigtige kost gør den stærkere

Ifølge en undersøgelse fra Institute for the Study of Urological Diseases kan kost have indflydelse på, hvor hård en erektion er. Angiveligt skulle middelhavskøkkenet gøre erektionen hårdere.

9. Mål den fra oven

Den gennemsnitlige penis er 13,2 centimeter lang i erigeret tilstand. Hvis en penislængde skal måles korrekt, skal den måles når den er erigeret. Målebåndet begynder inde ved maven på oversiden af penis, og ender ved urinhullet.

10. Donuts og lakrids kan lokke den frem

Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation fandt i 1995 ud af, at lugten af donuts blandet med lugten af lakrids øger blodtilførslen til penis med 32 procent. Dermed kan duften hjælpe en erektion på vej.

Alle kneb gælder i naturen

Penis med modhager og sæd med kemiske våben. I naturen gælder alle kneb for at sikre sig, at en partner tiltrækkes og fastholdes - og leverer et afkom. 

Underholdende og lærerig læsning for hele familien

Få 3 nr. af Illustreret Videnskab til 79,00. Klik her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.