Shutterstock

10 hårde fakta om erektion

INTIMZONEN: Den sover aldrig, den elsker lakrids, og et bid fra den "rigtige" edderkop kan gøre den stenhård i flere dage. Her er 10 fakta, du sandsynligvis ikke vidste om den stive penis.

1. Der findes tre former for erektion

© Photo by Tamara Budai on Unsplash

Forskere skelner mellem tre forskellige slags erektioner:

Den psykiske skyldes fantasier, den fysiske skyldes berøring og den natlige opstår under REM-søvn.

2. En fødsel er ikke nødvendig

På ultralydsskannere er det lykkedes at observere erektioner på fostre helt ned til 16 uger.

3. Døden stopper dem ikke

Når en mand dør i lodret position, løber alt blodet til benene. En del af blodet havner også i penis, og derfor opstår der erektioner på eksempelvis mænd, der er henrettet ved hængning.

4. De har form som en boomerang

Ikke hele penis er uden for kroppen. Den del som sidder i bugen bøjer, og giver mandens kønsorgan form som en boomerang.

Det kan blandt andet ses, når et par har samleje i en MR-skanner.

5. Penis mangler knoglen

Mennesket er et af de meget få pattedyr, som ikke har en knogle i penis. Vores forfædre kunne dog både mønstre en penisknogle og små pigge på penis.

Men det betyder ikke, at mandens penis ikke kan brække. Det sker, når membranen omkring svulmelegemet bliver forstrukket eller revet over.

6. Edderkop gør dem kroniske

Den brasilianske vandreedderkop er verdens giftigste edderkop. Nervegiften kan slå et menneske ihjel, men i mildere tilfælde kan den give mænd erektioner, som er smertefulde og varer flere dage.

7. Den sover aldrig

En sund og rask mand vil i gennemsnit have tre til fem erektioner i løbet af en god nats søvn, viser forskning. Hver gang vil erektionen vare omkring 25-30 minutter. Den sidste i serien er dén, som flere mænd vågner med hver morgen.

Det er stadig uklart, hvad der får penis til at rejse sig flere gange i løbet af natten. Det sker dog ofte under REM-søvn, påpeger forskere, hvor drømmene er mest tydelige, og det sker hyppigst hos yngre mænd, hvor svingningerne i hormonproduktionen er størst.

8. Den rigtige kost gør den stærkere

Ifølge en undersøgelse fra Institute for the Study of Urological Diseases kan kost have indflydelse på, hvor hård en erektion er.

Angiveligt skulle middelhavskøkkenet gøre erektionen hårdere.

9. Mål den fra oven

© Photo by Charles Deluvio ???? on Unsplash

Den gennemsnitlige penis er 13,2 centimeter lang i erigeret tilstand. Hvis en penislængde skal måles korrekt, skal den måles når den er erigeret.

Målebåndet begynder inde ved maven på oversiden af penis, og ender ved urinhullet.

10. Donuts og lakrids kan lokke den frem

Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation fandt i 1995 ud af, at lugten af donuts blandet med lugten af lakrids øger blodtilførslen til penis med 31,5 procent.

Dermed kan duften hjælpe en erektion på vej.