Penis morgenglad

10 ting du ikke vidste om penis

Den perfekte størrelse, hvorfor den selvfølgelig skal have et navn, hvordan du undgår, at den skrumper, og præcis hvor mange bakterier, der egentlig er på sådan en sjover. Vi giver dig den penis-guide, du ikke vidste, du savnede.

25. februar 2016 af Jakob Priess

Alle mænd har en, de fleste passer bedre på den end på sig selv, rigtigt mange spekulerer på, om den er stor nok, men kun meget få tænker trods alt med den hele tiden.

Penis, diller, kødfløjte, sjover, slante, "den enøjede hævner".

Kært barn har mange navne, og her er 10 facts om mandens bedste ven, du sandsynligvis ikke kendte.

1. Verdens længste penis

Jonah Falcon

Jonah Falcon fra New York er indehaver af den længste officielt målte erigerede penis på 34,3 cm.

Den 45-årige Jonah har afvist en flodbølge af tilbud fra pornoindustrien og forsøger i stedet at skabe sig en karriere som rigtig skuespiller i Hollywood. Hidtil med begrænset held.

2. Verdens allerlængste penis

Blåhvalen er måske ikke helt overraskende det mest veludrustede væsen på kloden og får unægteligt Jonah Falcons imponerende mål til at blegne.

En blåhvals penis kan blive op til 4 meter lang og deponere i omegnen af 20 liter sæd i sin udkårne per parring.

3. Jeg døber dig Hercules

En rundspørge fra 2015 foretaget af den engelske herretøjskæde jacamo viste, at 73% af alle mænd har et navn for deres penis.

Mere overraskende er det, at i mere end halvdelen (59%) af tilfældene er det mandens nuværende (eller tidligere … fik i den, piger?) partner, der har navngivet den. I rundspørgen vandt “Troy” i øvrigt foran “Hercules”.

En række kendte mænd har mere eller mindre frivilligt fået offentliggjort navnet på deres faste følgesvend.

Hugh Jackman

Sanger og trussetyv Tom Jones skriver i sin biografi, at hans hedder “Wendell”, Hugh “Wolverine” Jackmans er døbt “Old James Roger”, og Victoria Beckham fortalte i et tv-interview i 2001, at hun har navngivet husbond David Beckhams penis “Goldenballs”.

4. En aktiv penis er en glad penis

Uden regelmæssige erektioner kan penis faktisk skrumpe 1-2 cm i længden. Det skyldes, at muskelvævet i penis uden “motion” mister sin elasticitet og trækker sig sammen. Permanent.

Professor i urologi ved Southern Illinois University, Tobias Kohler, har dog beroligende ord til mænd, der går gennem en “tørkeperiode”.

Hvis ikke en mand har fysiske skavanker, der gør en erektion umulig, sørger kroppen selv for motionen af penis i løbet af REM-søvn.

5. Rygning koster 1 centimeter

Cigaret impotens

Den stolte mandlige erektion handler om blod og blodtilførsel. Ved rygning øges forkalkningen af blodårerne, og det fører til ringere blodtilførsel, når der er brug for det - og et tab på op til en centimeter i længde.

Nåh ja, og i øvrigt - rygning kan føre til impotens.

6. Den perfekte størrelse penis er ...

Betyder størrelsen på penis noget?

Både og - for den kan både være for stor og for lille til det kræsne kvindelige publikum.

Kvinder foretrækker en penis på 16 centimeter i længde og 12,2 cm i omkreds, viser en amerikansk undersøgelse fra 2015 publiseret på PLOSone.

I hvert fald på den penis, de vil gå op ad kirkegulvet med.

Når de i undersøgelsen i stedet blev bedt om at vælge den perfekte størrelse til et engangsknald, røg kravet til den perfekte penis en smule i vejret til 16,3 cm i længde og 12,7 cm i omkreds.

Den gennemsnitlige danske mands penis er 14,9 cm lang.

7. Hey, det er koldt, ok!

Penis statue

Der er langt større forskel på størrelsen på mænds peniser i slap tilstand, end der er i erigeret tilstand.

Det viser undersøgelser foretaget af Kinsey Institute, der også slår fast, at “længden på en slap penis ikke kan bruges som indikator på længden af samme penis i erigeret tilstand”.

Der kan altså sagtens gemme sig lidt af et monster i et par meget anonyme Speedos.

8. Mindst 1.389 knald i sekundet

Ifølge udgivelsen “The Penguin Atlas of Human Sexual Behavior” har minimum 120 millioner par sex på et døgn her på Jorden.

Det giver mindst 1.389 nye samlejer indledt hvert eneste sekund.

Læser du med normal hastighed, vil 20.833 peniser være gået i gang med det, de er bedst til, siden du læste “Ifølge udgivelsen …” herover.

9. Du kan brække den

Banan Broken

Selv om der ingen knogler er i den mandlige penis, kan den godt brække.

Rent fysisk sker det ved at de blodfyldte svulmelegemer i den erigerede penis brister eller ligefrem rives over - typisk akkompagneret af en høj knæk-lyd og voldsom smerte.

Halvdelen af alle penisfrakturer, som det hedder, sker under samleje, hvor mandens partner sidder øverst.

Langt de fleste andre kommer under uhæmmet masturbation.

10. Et økosystem mellem benene

Ved hjælp af genetiske tests identificerede et amerikansk forskerhold i 2009 hele 42 forskellige bakteriearter på huden af penis hos en gruppe ikke-omskårne mænd.

Da de samme mænd efterfølgende lod sig omskære, kunne forskerne konstatere, at antallet af forskellige bakteriearter faldt dramatisk.

“Det er lidt som at fælde en hel skov,” udtaler en af forskerne bag undersøgelsen, Lance Price i en pressemeddelelse, og fortsætter: “Pludselig kommer der mere luft og sollys, og det ændrer hele økosystemet dramatisk.”

Er du træt af fake news, og vil du have styr på fakta?

Få 3 nr. af Illustreret Videnskab til 79,00. Klik her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.