Sex tema

Vi vil have mere sex

I gennemsnit har vi sex en gang om ugen. Det er mindre, end hvad både mænd og kvinder betegner som optimalt.

18. marts 2015 af Gorm Palmgren

Sex en gang om ugen

Man kan næppe holde sig i form med en enkelt omgang lagengymnastik om ugen, men mere bliver det ikke til for gennemsnittet af mænd og kvinder.

Når man tager i betragtning, at et gennemsnitligt samleje ifølge en amerikansk undersøgelse fra 2004 kun tager 7 minutter, så lyder det måske ikke af ret meget.

Sex-lysten trives også i alderdommen

De unge dyrker mere sex end de ældre, og den seksuelle aktivitet falder støt gennem hele livet, men forskellen er ikke så stor, som man umiddelbart skulle tro.

I aldersgruppen 16-24 år 'gør de det' i gennemsnit lidt over 5 gange om måneden, mens det i pensionsalderen trods alt bliver til omkring 2 gange.

Hormoner styrer sex-drive

Forskellen skyldes først og fremmest, at unge mennesker producerer flere kønshormoner og dermed har en større lyst til sex, men det spiller sandsynligvis også ind, at man som ældre typisk har kendt sin partner i lang tid og derfor måske ikke har den samme seksuelle nysgerrighed overfor hinanden som tidligere i forholdet.

Få overblik over størrelsen på penis blandt verdens mænd.

Vi får for lidt

Når man ser resultaterne af en australsk undersøgelse af næsten 20.000 mænd og kvinder fra 2006, kan man godt undre sig over, at folk ikke går i seng med hinanden noget oftere.

I undersøgelsen svarede den gennemsnitlige mand, at han helst ville have sex 4-6 gange om ugen. Kvinderne var enige i, at de fik for lidt og ville foretrække sex 2-3 gange ugentligt.

Begge køn føler sig altså seksuelt underernæret, og det burde der jo være en nem løsning på.

Får DU for lidt sex?

Kilder

The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grownups. Dr. Harry Fisch, 2014

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.