Videnskaben guider: Det bedste tidpunkt at dyrke sex

Morgen, middag eller aften? Sex er forbundet med fordele, som du kan udnytte i løbet af dagen.

Morgensex er bedst

Livet kan være hektisk, og derfor har vi det med at dyrke sex, når der er tid til det.

Men det kan være en dårlig idé, for god sex kan være afhængig af, hvornår den bliver dyrket.

Professor i urologi, Harry Fisch, har beskæftiget sig med emnet, og ifølge ham giver det mening at dele døgnet op i tre dele, skriver Science Dump.

Morgen

De fleste mænd har prøvet at vågne med en erektion, og ifølge Harry Fisch, er det en god ide at udnytte den.

Testosteron-niveauet er højest om morgenen, og kombineret med en lang nattesøvn betyder det, at manden kan holde længere og har mere energi til at dyrke lagengymnastik.

Derudover styrker morgensex immunforsvaret resten af dagen, fordi gerningen udløser antistoffet IgA, som bekæmper infektioner.

Middag

Hvis du har et stressende job, er en løsning på problemet at droppe frokosten til fordel for en tur i kanen, forklarer endokrinolog Joseph Pinzone til Science Dump.

Sex sænker blodtrykket og kan på den måde afhjælpe stress. Derudover frigiver akten testosteron og østrogen, som modvirker flere stressrelaterede sygdomme.

Aften

Sex gør nattesøvnen bedre. Det skyldes en udløsning af hormonerne endorfin og oxytocin, som sørger for, den rette sovestemning.

Til gengæld er energien ofte mindre, og derfor har vi tendens til at droppe sex om aftenen. Og når vi kaster os ud i den, er den kortere end om morgenen.

Konklusion

Det kan være svært at nå, men ifølge Harry Fisch er der flest fordele ved morgensex. Kast dig derfor gladeligt ud i den erotiske akt, inden du tager på arbejde.