Gennem undersøgelsen, som nu er cirka halvvejs, er deltagerne gået fra en arbejdstid på 40 til 32 timer om ugen, mens lønnen er forblevet den samme.
Deltagerne er blevet målt på parametre som blandt andet produktivitet, udbrændthed og sygedage, og det vækker begejstring hos forfatter og ledelsesekspert Victor Lipman.
“Det glæder mig, at firmaerne fokuserer på medarbejdernes trivsel ved at måle på sygedage og udbrændthed,” skriver han i Psychology Today.
Opmuntrende resultater
Selvom undersøgelsen stadig er i gang, tyder de foreløbige resultater på, at en kortere arbejdsuge også kan vise sig særdeles effektiv.
Ved en midtvejsevaluering, hvor lidt over halvdelen af firmaerne deltog, svarede 85 procent, at de sandsynligvis eller meget sandsynligt vil fortsætte med en 4-dages arbejdsuge, når undersøgelsen ophører.
Derudover svarede 95 procent af firmaerne, at produktiviteten enten forblev den samme eller steg, mens 15 procent svarede, at den var steget markant.
“Det viser, at de såkaldt bløde værdier, også spiller en væsentlig rolle i forhold til firmaernes økonomi,” siger Lipman.
Og ifølge Joe O’Connor, som står i spidsen for undersøgelsen, er det slet ikke så svært for firmaerne at implementere en kortere arbejdsuge, som de måske går og tror.
“For mange firmaer er det en forholdsvis gnidningsfri transformation, men der er selvfølgelig andre, som kan have svært at levere deres ydelser uden fuld tilstedeværelse,” siger han til Forbes.