Shutterstock

Stor undersøgelse afslører, hvornår mænd og kvinder siger "jeg elsker dig"

Det ene køn er hurtigst til både at tænke tanken og rent faktisk sige de tre gyldne ord til sin udkårne.

En af de største milepæle i et nyt forhold er, når du og din partner for første gang fortæller, at I elsker hinanden.

Hvis du er bange for, at du måske siger "jeg elsker dig" for tidligt, har en undersøgelse fra Abertay University vist, hvor lang tid det i gennemsnit tager for mennesker at bekende deres kærlighed.

I 2022 spurgte forskerne 3109 voksne fra syv forskellige lande om, hvilken partner der først sagde "jeg elsker dig" i deres seneste forhold.

De spurgte også, hvor lang tid der gik, inden de begyndte at tænke på at sige "jeg elsker dig", og hvornår de og partneren så rent faktisk sagde det til hinanden.

Undersøgelsen viste, at mænd på tværs af lande og kulturer er hurtigst til at erklære deres kærlighed.

Flertallet venter knap 4 måneder

Ifølge undersøgelsen tænker mænd på at sige "jeg elsker dig" 69 dage inde i et forhold, mens kvinder overvejer det efter 77 dage. Det betyder, at begge køn i gennemsnit venter omkring 2,5 måned.

Når det kommer til rent faktisk at sige de tre ord, tyder resultaterne på, at mænd i gennemsnit udtrykker deres kærlighed efter 107 dage, mens kvinder har en tendens til at vente lidt længere og lade ordene flyde frit efter 122 dage.

Det svarer til 3,5 måneder for mænd og 4 måneder for kvinder.

En femtedel af alle respondenter sagde, at de bekendte deres følelser efter en til to måneder, mens en tilsvarende andel sagde "jeg elsker dig" mellem fem og seks måneder efter at have mødt deres partner.

Kun én ud af 10 personer sagde "jeg elsker dig" inden for en til tre uger efter at have mødt deres udkårne, hvilket også var tilfældet for personer, der var syv måneder om at frigøre kærlighedens brusende trigram.