Derfor er antioxidanter godt for dit helbred

Egentligt er antioxidanter kemiske stoffer, der forhindrer iltning – men stofferne er også naturligt forekommende i visse fødevarer og har også en særdeles gavnlig virkning på din krop.

Egentligt er antioxidanter kemiske stoffer, der forhindrer iltning – men stofferne er også naturligt forekommende i visse fødevarer og har også en særdeles gavnlig virkning på din krop.

Shutterstock

En antioxidant er en kemisk forbindelse, der forhindrer oxidation, altså iltning.

Ved iltning afgiver et stof elektroner – fx ved at gå i forbindelse med netop ilt.

De senere år er antioxidanter blevet et kendt begreb inden for ernæring, da stofferne neutraliserer såkaldte frie radikaler.

Disse stoffer skader kroppens celler, proteiner og dna, hvilket kan føre til fremskyndet ældning, betændelse og i værste fald sygdomme som kræft.

Antioxidanter findes i store koncentrationer i visse fødevarer, fx blåbær og tranebær.

Af samme grund er de indlemmet i gruppen af de såkaldte superfoods, altså madvarer, som under ét skulle have særlig gavnlige effekter på vores helbred.

Antioxidanter er stoffer, som neutraliserer de såkaldte frie radikaler, der ellers kan forårsage betændelse og sygdomme i kroppen.

© Shutterstock