nb_u34 tetris

Tetris gør dig tynd og ædru

Det ikoniske 80’er spil tetris har vist sig at have en gavnlig effekt. En ny undersøgelse viser, at tetris-spilleri kan mindske trangen til bl.a. mad, sex og stoffer.

19. august 2015 af Karine Kirkebæk

Hvis bare man spiller tetris i tre minutter kan man begrænse sin lyst til både stoffer, mad og aktiviteter som sex og søvn.

Fysiologer fra Plymouth University i England og Queensland University i Australien har undersøgt forsøgspersoner og deres grad af lyst til bl.a. mad, mens de spillede tetris.

Skærer toppen af trangen

Det var dog ikke kun trangen til mad, der forsvandt. Forsøgene viste også, at spillet, hvor det gælder om at få forskellige former til at passe bedst sammen, tog toppen af lysten til at ryge og drikke alkohol og kaffe.

Resultaterne er netop blevet udgivet i tidsskriftet Addictive Behaviors, og ifølge forskerne kan tetris være en god måde at styre et potentielt overspiseri på, viser undersøgelsen.

Forfatterne anbefaler også, at man tester forsøget på personer, der er afhængige af stoffer.

Tre minutters tetris på en iPod

Forsøget foregik ved, at 31 unge i alderen fra 18 til 27 år syv gange om dagen modtog en SMS, som de skulle svare på ved at beskrive, hvad de havde lyst til.

Forsøgsdeltagerne havde primært lyst til mad og ikke-alkoholiske drikke (30 procent), herefter var den største lyst stoffer (21 procent) – inklusive kaffe, cigaretter, vin og øl. Færrest (16 procent) havde lyst til at sove, være sammen med deres venner og at dyrke sex.

15 af forsøgspersonerne skulle derefter spille tetris på en iPod i tre minutter og så beskrive deres potentielle lyster igen. I langt de fleste tilfælde var lysten hos de unge mennesker styrtdykket efter en omgang 80'er-nostalgisk spilleri.

Styrker din intelligens

Tetris er dog ikke kun et middel mod ustyrlige lyster. Spillet kan også være med til at øge din intelligens:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.