Vi mennesker kan biologisk set betegnes som altædende, omnivorer, og kan altså leve næsten udelukkende af enten kød eller planter.
Mange dyr er også altædende, men nogle er såkaldte specialister.
Disse dyr har svært ved at klare sig med andet end deres foretrukne føde, fordi deres tandsæt og fordøjelse er tilpasset en særlig kost.
Kød- og planteæderes fordøjelse er opbygget af de samme elementer, men med forskellige størrelser.
Planteædere har typisk lange tarme og en veludviklet blindtarm, fordi plantestoffer er svære at nedbryde og fordøje.
Kødædere har derimod korte tarme, fordi kød er nemt at fordøje. Dyrenes fordøjelsesenzymer er også forskellige.
Planteædere har en bedre fordøjelse
Planteædere har lidt bedre betingelser for at leve af kød end kødspisere har for at leve af planter, fordi fordøjelsen er mere effektiv, men i det lange løb vil planteæderne formentlig alligevel blive syge af fejlernæring.