Point Nemo ligger midt ude i det sydlige Stillehav. Du kan ikke se stedet med det blotte øje, og har du brug for hjælp, er der over 3.000 kilometer til den nærmeste beboede ø.
Du kan heller ikke komme dertil med fly, så vil du til Point Nemo, må du tage på en bådtur, der kan vare helt op til to uger. Sørg for at have godt med konserveret mad med, for der lever og gror næsten intet derude.
Hvad du dog kan finde derude, ud over ro og ensomhed, er plastikaffald og rumskrot.
Selvom det lyder som et trist sted, så er det stadig en lokation, der tiltrækker sejlsportsentusiaster, på samme måde som Mount Everest tiltrækker bjergbestigere.
Og godt hvert fjerde år, passerer flere hundrede skibe punktet ved det store sejlerevent Ocean Race.
Midt ude i ingenting
Vil du gerne besøge Point Nemo, der også kaldes "Oceanic Point of Inaccessibility", så er den præcise lokation 48°52,6′ sydlig breddegrad og 123°23,6′ vestlig længdegrad.
Den nærmeste landmasse er den ubeboede ø Ducie Island, en af Pitcairn-øerne, der ligger 2.688 kilometer nord for Point Nemo.
Ellers er de to nærmeste øer Motu Nui ud for Påskeøen og Maher Island tæt ved Antarktis – også ubeboede.
Skal du til den nærmeste beboede ø, så er det Påskeøen 3.090 kilometer nordøst for Point Nemo.
Alligevel kan du være heldig at finde menneskelig bosættelse kun 415 kilometer fra Point Nemo. Det er dog Den Internationale Rumstation (ISS), når den flere gange om dagen passerer forbi punktet.
Med andre ord kan du undgå at blive forstyrret af andre mennesker inden for et område på 22 millioner kvadratkilometer, hvilket svarer til et areal 35 gange større end Frankrig.

Landmassen tættest på Point Nemo er øen Ducie Island, der befinder sig 2.688 kilometer nord for punktet lidt uden for Påskeøen.
Samtidig er der næsten intet liv på dette område, som også kaldes en ”oceanisk ørken”. Hverken hajer eller andre fisk kan finde føde her.
Såkaldt fyteplankton, eller planteplankton, der er små alger, som danner grundlaget for føde i havet, kan først findes flere hundrede meter under havets overflade ved Point Nemo.
Skal du helt ned på havets bund, så befinder den sig godt 4.000 meter nede under havoverfladen.
Til gengæld lever mange bakterier og mikroorganismer i dette område, som bidrager væsentligt til de globale biogeokemiske cyklusser i verdenshavene.
Gravsted for rumskrot
Point Nemo er opkaldt efter den fiktive ubådskaptajn fra Jules Vernes roman ”En verdensomsejling under havet” fra 1870, og ”nemo” er latin og kan oversættes til ”ingen”, hvilket virker passende for dette sted.
Punktet blev første gang identificeret i 1992 af den kroatisk-canadisk landmålingsingeniør Hrvoje Lukatela.
Her brugte han en avanceret GPS, og kodede sin egen software til at fastsætte de nøjagtige koordinator for Point Nemo. Han besøgte dog aldrig selv punktet.

NASA's satellit Skylab er blandt det rumskrot, som kan findes ved Point Nemo.
Foruden at være berømt for at være det mest afsides sted på Jorden, så er Point Nemo også kendt for en anden ting: Gravsted for rumskrot.
Siden 1970’erne, flere årtier før Point Nemo fik sit navn, har forskellige rumagenturer brugt stedet som et område til at lade rumstationer og satellitter styrte ned, uden det vil påvirke mennesker.
Det er nyttigt, for når satellitter og rumstationer træder ind i Jordens atmosfære, så splittes de i tusindvis af stykker, som spredes ud over et større areal.
Fra 1971 og frem til 2016 er mere end 263 rumfartøjer styrtet ned omkring Point Nemo – heriblandt den russiske rumstation Mir og NASA’s Skylab-rumstation.
Og omkring år 2031 forventes Den Internationale Rumstation også at ende sine dage her.
Desværre er Point Nemo med årene også blevet gravsted for plastik. Op mod 26 mikroplastpartikler per kubikmeter vand er fundet nær Point Nemo.