Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sir David Attenborough foran en ødelagt murstensmur med grafitti

Attenborough udstiller klodens tilstand – og viser os løsningerne

I en ny dokumentarfilm på Netflix retter Sir David Attenborough sit hidtil dybeste stød mod planetens hovedløse klimakurs. Fra kanten af sin egen livsbane udstikker det aldrende ikon dog også en håbefuld kurs for fremtiden.

Silverback Films/Altitude FIlms

“Mennesket har løbet verden over ende.”

Den verdensberømte filmskaber og naturformidler Sir David Attenborough lægger ikke fingre imellem i sin nye klimadokumentar på Netflix, A Life on Our Planet.

Filmen har premiere søndag den 4. oktober og kan ses som den 93-årige Attenboroughs sidste advarsel til menneskeheden: Uret tikker, og vi må handle NU for at redde vores planet fra kaos og massedød.

Se den dramatiske trailer for Attenboroughs nye film:

I en række tilbageblik spejler Attenborough sit liv med Jordens mangfoldige skabninger i en nutid, hvor den globale opvarmning accelerer, og biodiversiteten er på nippet af kollaps.

Den retrospektive stil er dramatisk og følelsesladet, som vi kender Attenborough fra BBC-kæmpesuccesserne Planet Earth og The Blue Planet, men denne gang er tilgangen også mere personlig og politisk.

Den britiske veteran nøjes ikke med at beskrive klodens sløje tilstand, han udstikker også retningen for, hvordan vi, og fremtidige generationer, skal løse klimakrisen og derved redde os selv som art.

"Hvis der er bare et flig af håb, har vi et ansvar for at gøre noget ved det,” udtaler Attenborough – og det er det, han forsøger i sin film.

Bliv klogere på klodens tilstand – og fremtidens løsninger

I Attenboroughs ånd har vi på redaktionen sammensat to temaer – ét om klodens faretruende klimakurs og ét om fremtidens grønne muligheder:

Så – lad dig ikke overvælde eller slå ud. En hær af videnskabsfolk kæmper i disse år for at knække koden til en grønnere fremtid. Og som Sir Attenborough siger:

“Vi er et unikt sted i vores historie. Aldrig før har vi haft så klar en bevidsthed om, hvad vi gør ved planeten, og aldrig før har vi haft så stor magt til at gøre noget ved det."

Læs også:

Hvad er drivhuseffekten?
Klimaforandringer

Drivhuseffekten gør Jorden beboelig

6 minutter
Klimaforandringer

STEM: Vil du betale 150% mere for klimakød?

7 minutter
Klimaforandringer

Klimaneutral luftfart på vej: Forskere forvandler CO2 til flybrændstof

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul