Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miljø

Miljøet giver liv på Jorden

Miljø er en samlet betegnelse for vores omgivelser, der indbefatter alt fra vand og jord til luft og temperaturer. Kort sagt er et sundt miljø vigtigt for livet på Jorden. Desværre foregår der i dag meget forurening af miljøet. Vi oplever, at kemikalier fra industri siver ned i jorden og grundvandet, mens verdens have bliver brugt som sidste løsning til affald. Dertil sætter klimaforandringer som følge af øget CO2 også miljøet under pres. Men hvordan påvirker miljøforurening egentlig naturen og os mennesker? Læs mere om miljøets tilstand og hvordan videnskaben arbejder for at redde det i vores mange artikler her på siden.

Hvad gør forurening ved miljøet?

Vores miljø kan blive forurenet af mange ting. Udledning af kvælstof fra gødning og gylle kan forurene luft og vand og føre til dårlig luftkvalitet og iltsvind. Plastikaffald i verdenshavene kan påvirke fisk og andre havdyr, der enten bliver viklet ind i det eller fejlagtigt tror, at det er mad. Jordforurening kan også være skadeligt for miljøet. Jordforurening opstår, når kemikalier fra fx lossepladser eller industri siver ned gennem jorden. Det kan få konsekvenser for grundvandet, og hvis forureningen er slem nok, kan det endda være sundhedsskadeligt at bo på den eller dyrke i den.

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul