Med genbrug fra chips og øl vil snackfabrikanten Walkers nu mindske sine CO2-udledninger i produktionen med 70 procent.
Takket være en teknologi udviklet af den britiske opstartsvirksomhed CCm er det blevet muligt at opsamle CO2 fra bryggerier og bruge det i en gødning fyldt med kartoffelskræller. Gødningen skal anvendes i den fremtidige kartoffelproduktion – og hermed gøre dine chips mere klimavenlige.
Projektet forener flere smarte tiltag, som skal reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser og samtidig skabe en mere cirkulær produktion.
Bakterier mæsker sig i kartoffelrester
Walkers har tidligere installeret et såkaldt metaniserings-system, som frigiver klimavenlig energi til friturestegning af chips. Kartoffelskræls-gødningen bygger ovenpå det system.
Ved metaniseringen bliver bakterier fodret med kartoffelskræller i et iltfattigt miljø, hvorefter bakterierne danner metanholdig biogas, som kan forbrændes og skabe elektricitet.