Selvom vi mennesker altså stadig forbruger elektronik i stor stil, fylder vores kasserede apparater ikke lige så meget, som de gjorde engang.
Samtidig spiller sammensmeltningen af funktioner en rolle. Som forskerne fra University of Hawai'i og Rochester Institute of Technology pointerer i undersøgelsen, kan mange elektroniske apparater i dag flere ting på samme tid. Dermed bliver mængden af e-affald også mindsket.
Genbrug skåner miljø og klima
At bunkerne af e-affald er blevet mindre og udstyret mere moderne har også betydning for, hvordan elektronikken skal genbruges.
Tidligere har lovgivning fokuseret på at forhindre, at bly og kviksølv fra ældre apparater kommer til at forurene miljøet. Men ifølge forskerne bør man nu i stigende grad sikre, at sjældne grundstoffer som kobolt og indium fra nyere e-affald bliver genbrugt.
Ikke nok med at genbrug kan sikre, at vi også i fremtiden har nok af de sjældne og begrænsede metaller, så vil det også være mere fordelagtigt for miljøet. Typisk vil de metaller, som i dag bruges i det meste elektronik, nemlig skulle udvindes ved minedrift. Og minedriften vil ofte forurene naturen.
Når vi bedre forstår, hvilket e-affald vi skaber, kan vi bedre genbruge det – i sidste ende til fordel for klimaet, fordi der ikke skal produceres, fragtes og destrueres de samme mængder nye varer.