Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mangrove
Naturen - Miljø

Mangroveskov mindsker CO2-udslip

Sydøstasiens mangroveskov kan noget helt særligt. Den lagrer nemlig fem gange så meget kulstof som anden tropisk skov.

En undersøgelse af 25 mangroveskove i Sydøstasien viser, at de lagrer hele fem gange så meget kulstof som andre tropiske skove pr. km2. Derfor er fældning af mangroveskove en større trussel mod klimaet end rydning af andre tropiske skove.

85 procent af kulstoffet ligger under jorden og består af døde dyr, planter og andet organisk materiale, som kommer drivende gennem vandet og tilbageholdes af mangroverøddernes netværk. Når disse kulstofdepoter nedbrydes af bakterier og omdannes til CO2, slipper drivhusgassen ikke fri til atmosfæren, da de hurtigtvoksende mangrover når at optage den.

Bevarelse kan have stor betydning

Ifølge forskernes beregninger udgør mangroveskov under én procent af skovarealet i troperne, men rydning af mangroveskove er årsag til hele 10 pct. af al CO2, der udledes på grund af skovrydning i verden.

Et målrettet fokus på bevarelse af de tropiske mangroveskove kan derfor have stor betydning for bestræbelserne på at forebygge klimaforandringer forårsaget af drivhuseffekten.

Læs også:

Miljø

Halvdelen af Jorden kan reddes – hvis vi handler nu

2 minutter
Miljø

Robotter af pollen kan fjerne kviksølv fra vores vand

3 minutter
Miljø

Forskere opfinder klimavenlig urin-mursten

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul