Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

CO"
© Shutterstock
Naturen - Miljø

Mere CO2 skader planters forsvar

Planternes forsvarssystemer mod biller og larver bliver forringet af den stigende mængde CO2. Forskere på University of Illinois har gennemført en række forsøg i et laboratorium, hvor det er muligt at ændre på mængden af fx CO2 og ozon uden at ændre på mængden af fx sollys, regn og insekter.

Planternes forsvarssystemer mod biller og larver bliver forringet af den stigende mængde CO2.

Forskere på University of Illinois har gennemført en række forsøg i et laboratorium, hvor det er muligt at ændre på mængden af fx CO2 og ozon uden at ændre på mængden af fx sollys, regn og insekter.

Forsøgene viser, at sojabønnen reagerer negativt på den øgede mængde kuldioxid. Blandt andet mister planten sin evne til at producere jasmonsyre, der gør, at når en bille spiser et sojabønneblad, har den ikke evnen til at fordøje flere blade af denne type.

Planten mister med andre ord sit forsvarssystem. Nye forsøg skal nu vise, hvor mange plantearter, der lider under den stigende mængde CO2.

Læs også:

Naturen

Dna afslører komodovaranens hemmeligheder

11 minutter
Miljø

Største mængde mikroplast nogensinde fundet på havbunden

3 minutter
Miljø

Godt nyt fra Nuuk: Mikroplast bider ikke på vandlopper

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul