Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema: Jordskælv

Jordskælv er naturens næst-mest dødbringende fænomen. Jordrystelserne koster hundredevis af menneskeliv hvert eneste år, og når de er værst hundredetusindevis. Men hvad er jordskælv, og Hvorfor er nogle egne særligt udsatte? Læs alt om jordskælv.

Jordskælv er det næst-mest dødbringende naturfænomen på jorden.

Historisk set har kun oversvømmelser kostet flere menneskeliv, og den nyere histories værste naturkatastrofe var en kombination af de to, da et kraftigt jordskælv under bunden på det Indiske Ocean i 2004 udløste en Tsunami, som kostede 285.000 mennesker livet og gjorde millioner hjemløse.

Typisk er det ikke rystelserne, der slår ihjel. Det er følgevirkningerne som kollapsede bygninger, jordskred og tsunamier.

Jordskælv koster altid flest menneskeliv i den tredje verden, hvor man ikke har råd til at bygge husene stærke nok til at modstå rystelserne.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul