Nyopdaget koralrev overlevede tsunami

Verdensnaturfonden WWF har gjort et fantastisk fund i Thailand. Trods den ødelæggende tsunami i 2004, er noget af det smukkeste stadigvæk bevaret i havet.

Koralrev - Tsunami

På et tip fra lokale fiskere drog et dykkerhold fra WWF Verdensnaturfonden i foråret ud på en ekspedition i farvandet ud for Khao Lak i Thailand. Og togtet viste sig at være anstrengelserne værd.

Et fantastisk fund

I en tid, hvor mange tropiske koralrev er ved at forgå, åbenbarede der sig et hidtil ukendt og ganske uberørt koralrev for dykkerne.

Revet er på over 270 hektar – det samme som ca. 500 fodboldbaner – og huser 112 forskellige arter af fisk, heriblandt en papegøjefisk, som aldrig før er set i thailandske farvande.

Adskillige koralrev blev ødelagt ved tsunamien2. juledag 2004, og det overrasker forskerne, at det nyopdagede rev er sluppet uskadt – især fordi det ligger så tæt på Khao Lak, der blev lagt fuldstændigt i ruiner.

En indkomstkilde for Thailand

I øjeblikket samarbejder WWF med de thailandske myndigheder, lokalbefolkningen og områdets dykkeroperatører om at sikre og beskytte det nyopdagede koralrev.

Planen er, at revet skal være en del af en nationalpark, men det udelukker ikke, at det kan udvikle sig til et populært dykkersted og dermed en vigtig indkomstkilde for lokalområdet.

Det anslås i en rapport fra FN, at 60 pct. af verdens 600.000 km2 koralrev er i fare for at gå til inden 2030. Fundet ud for Khao Lak giver dog håb om, at det midt i elendigheden stadig er muligt at opdage nye uberørte rev.