Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Photo by Tj Holowaychuk on Unsplash
Naturen - Planter

Hvor mange nåle har et juletræ?

Det føles som om, der er millioner, når de skal fejes op fra gulvet, men hvor mange nåle er der i virkeligheden på et juletræ?

Nålene drysser af, og støvsugeren kommer på overarbejde under træet ved juletid. Efter nogle dages varme og tørke begynder de fleste juletræ at tabe nåle i et forrygende tempo, men uanset hvor mange der forsvinder i støvsugerposen, bliver de ved med at drysse ned over gulvet, de sidder fast i sokkerne og ender i resterne af andestegen på frokostbordet anden juledag.

Er der slet ingen ende på de irriterende stikkende grønne gevækster?

Jo, naturligvis er der det, men antallet af dem varierer, alt efter juletræets størrelse og form, og i høj grad også hvilken art, det drejer sig om. Man kan derfor kun regne det ud i meget grove træk.

Regnestykket lyder således:

Et nåletræ har alt efter art et sted mellem 50 og 250 nåle per 10 cm grene. Det har et sted mellem to og 10 meter grene, for hver meter det er højt. Et to meter højt juletræ vil derfor have et sted mellem 2000 og 50.000 nåle. Ikke så underligt, at det drysser i dagevis.

Man skal dog også huske på, at det er meget forskelligt, hvor godt nålene sidder fast på de forskellige træarter, og hvor mange der derfor ender på gulvet og i støvsugeren.

Kilder: www.christmastree.org en.wikipedia.org: Christmas Tree

Læs også:

Kroppen

Ansigtet er dit stærkeste våben

15 minutter
Hvad er de største trusler mod menneskeheden?
Mennesket

STEM: Hvad er de største trusler mod menneskeheden?

10 minutter
Miljø

Hjælp naturen: Undgå at smide disse plastikprodukter på gaden

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul