De forstyrrer klodens økosystemer, skader biodiversiteten og stikker ganske smertefuldt.
I enkelte tilfælde er mennesker blevet tvunget til at forlade deres hjem på grund af deres uudholdelige tilstedeværelse.
Den røde brandmyre er en af de mest invasive arter overhovedet med rødder i Sydamerika, der har spredt sig hele vejen til USA over Australien og videre til Kina på mindre end et århundrede.
Normalt danner myrer kolonier med ét bo og én dronning, men brandmyrerne nøjes ikke med det.
De danner såkaldte superkolonier, hvor der kan eksistere flere dronninger. Derfor kan de hurtigt sprede sig til store områder og udslette alle andre myrearter.
Nu har de sværmende insekter slået sig ned i Europa - nærmere præcist på Sicilien.
Trussel mod Europas byer
Forskere fra Institute of Evolutionary Biology i Barcelona har allerede beregnet sandsynligheden for, at brandmyren vil sprede sig fra Sicilien til resten af Europa i de kommende årtier.
De estimerer, at brandmyren vil kunne trives på 7 procent af det europæiske kontinent, mens klimaforandringernes stigende temperaturer tilsyneladende forøger brandmyrernes overlevelseschancer til 25 procent af Europas territorium i 2050 og næsten 30 procent i 2070.
Det mest alarmerende aspekt er, at brandmyren allerede i dag kan finde optimale betingelser for trivsel i op til 50 procent af Europas største byer. Dyret har tendens til at trække mod byområder på grund af de varmere og mere fugtige forhold sammenlignet med landlige områder.

Brandmyrernes invasive natur giver en række betydelige problemer og udfordringer, både for økosystemer og mennesker. Det kan desuden være dyrt og tidskrævende at håndtere og kontrollere de kriblende insekter.
''Det er særligt bekymrende, fordi mange af byerne, herunder London, Amsterdam og Rom, har store havne, hvilket tillader myrerne at sprede sig hurtigt til flere lande og kontinenter,'' siger Roger Vila fra Institute of Evolutionary Biology, der er medforfatter til undersøgelsen, i en pressemeddelelse.
Sætter økosystemer i brand
Brandmyrer er aggressive rovdyr, der forstyrrer lokale økosystemer ved at jage indfødte insekter, smådyr og endda fugleæg, der ligger på jorden. Deres tilstedeværelse kan føre til tilbagegang i indfødte arter og bringe lokale fødekæder i ubalance.
Derfor er brandmyrens ankomst på europæisk jord skidt nyt, lyder det fra de noget overraskede forskere bag undersøgelsen, der fandt 88 kolonier af røde brandmyrer på Sicilien.
"S. invicta (brandmyrens latinske betegnelse) er en af de værste invasive arter. Den kan sprede sig alarmerende hurtigt. At finde denne art i Italien var en stor overraskelse," siger hovedforfatter Mattia Menchetti fra Institute of Evolutionary Biology.
Brandmyrer er notorisk kendte for både at bide og stikke. Ligesom hvepse har de en brod, hvis gift forårsager en brændende fornemmelse smerte, der kan fremkalde allergiske reaktioner hos nogle mennesker.