Ung mand opløst af syre i Yellowstone National Park

En syreholdig kilde har fuldstændig opslugt en ung amerikansk mand på ulovlig badetur i nationalparken Yellowstone. Det eneste, der blev tilbage, var hans klipklappere.

Norris Geyser Basin Yellowstone

Du skal blive på stierne i Yellowstone National Park.

Det må være den tragiske lære af 23-årige Colin Nathaniel Scotts fald i en nær-kogende og syreholdig kilde i et afsidesliggende hjørne af parken.

Ulykken skete i juni, men den officielle rapport om dødsfaldet er først kommet ud nu.

Redegørelsen vidner om ungdommelig dumdristighed og en grufuld død.

Snublede ned i glohed syrepøl

Ulykken indtraf, efter at Colin Scott og hans søster var gået ned fra de træklædte gangbroer i området og var vandret ind i minefelt af glohede, termiske kilder på egen hånd.

Yellowstoneparken ligger over et vulkansk hot spot, hvor det syder og bobler i store, sammenstyrtede vulkankratere, såkaldte calderaer. Parken har verdens største koncentration af varme kilder, i alt ca. 10.000.

Colin og hans søster var på ”hot potting”, en farlig og ulovlig trend, hvor især unge besøgende bader i de varme kilder.

Da Colin rakte ned for at mærke på vandet, gled han ifølge søsterens forklaring og havnede i en kilde, der både var næsten 100 grader varm og ekstremt syreholdig.

Norris Geyser Basin (rød prik) er en vulkansk lavning i det nordvestlige hjørne af Yellowstone. Parken ligger i Wyoming, Montana og Idaho.

Tøj og knogler var ætset væk

Parkens betjente var ude af stand til at bjærge Colins lig umiddelbart efter ulykken pga. et voldsomt tordenvejr.

Dagen efter fandt de et par klipklappere på kanten af pølen, mens alle andre rester af Colin var forsvundet i syrepølen.

"På meget kort tid skete der en betydelig opløsning,” siger parkbetjent Lorant Veress til den lokale nyhedsstation KULR.

Vandet i de varme kilde i Norris Geyser Basin er ekstremt surt i forhold til det mere basiske vand andre steder i parken, fordi vulkanbækkenet får tilført syreholdige kemikalier fra undegrunden

Yellowstones’ varme kilder har krævet 22 dødsofre siden 1890.