Hvor meget kan det regne?
Den officielle verdensrekord for regn på 12 timer indehaves af den franske ø Réunion i Det Indiske Ocean.
114 gulvspande. Så meget vand faldt der på 12 timer på hver eneste kvadratmeter, da øen Réunion i januar 1966 satte verdensrekord i nedbør.
Øen blev i en periode hen over midnat mellem den 7. og 8. januar 1966 udsat for hele 1144 mm nedbør i forbindelse med en tropisk orkan. En mm svarer til én liter vand per m2.

Øen Reunion satte i januar 1966 regnrekord, da der faldt 1144 mm nedbør på 12 timer.
Regn-rekorder skal godkendes
Der findes endda en endnu højere, uofficiel verdensrekord for mest nedbør på 12 timer. I Muduocaidang i Det Indre Mongoliet i Kina faldt der sandsynligvis 1400 mm regn den 1. august 1977.
Rekorden er dog ikke godkendt af den verdensmeteorologiske organisation, WMO, som har ansvaret for at godkende målingerne.
For at blive godkendt skal målingerne være foretaget med kvalitetsudstyr, der er placeret efter de internationale forskrifter. Fx skal nedbørsmålere sidde i præcis to meters højde over en kortklippet græsplæne langt væk fra bygninger eller beplantning, som kan give læ.
Norge får mest regn i Norden
Den europæiske regnrekord lyder på 746 mm nedbør, som faldt omkring den italienske by Genova den 4. oktober 2021.
I Norden kan vi slet ikke følge med regnmængderne i hverken Italien eller Det Indiske Ocean.
Norden har ingen officielle 12-timers regnrekorder, men Norge har en sekstimers-rekord og en døgnrekord. De lyder hhv. på 134,7 mm sat i Vest-Agder den 7. september 2018 og 229,6 mm sat den 26. november 1940 i Hordaland.
Klimaforskerne forventer i øvrigt, at mange af klodens nedbørsrekorder vil blive slået de kommende årtier.
En varmere atmosfære indeholder mere fugtighed, der kan falde som større mængder nedbør end hidtil.