Quiz Battle Game DK

Sådan vinder du i Quiz Battle

Quiz Battle er nemt at lære, men svært at blive god til. Med disse tricks kan du øge dine chancer for at vinde.

22. januar 2013 af Morten Østergaard, Bonnier-mester i Quiz Battle

Som alle gode spil er Quiz Battle nemt at lære, men svært at blive rigtig god til. Hvis du spiller mod en modstander med lige så stor paratviden som dig selv, så er det det taktiske spil, der kommer til at afgøre kampen.

Her har du en bunke tips og tricks, der kan give dig de ekstra points, som du skal bruge for at vinde i Quiz Battle. Nogle af tipsene gælder kun standardspillepladen, men der er også gode, generelle råd, der kan bruges på de andre plader.

Kom godt fra start

Fundamentet til din endelige sejr bliver lagt allerede i de første par runder. Gør alt, hvad du kan, for at overtage styringen. Du skal sørge for, at I bevæger jer mod de x2 og x3-kategorier, som du er bedst til.

Bevæg dig fx fra startfeltet og helt op til kanten af det inderste aflukke og drej af i den retning, du gerne vil. Så spærrer du for din modstanders muligheder for at vende om og gå den anden vej.

Tag spørgsmålene i den rigtige rækkefølge

Når du svarer rigtigt på flere spørgsmål i træk bliver du belønnet med ekstra points. Sørg derfor for at tage de spørgsmål, som du tror, du har nemmest ved at svare på, lige efter hinanden.

Der er også en ekstra pointbonus at hente, hvis du svarer rigtigt på flere spørgsmål fra samme kategori lige efter hinanden.

Læg spørgsmålene i bunker

Du kan lægge dine spørgsmål sammen, hvis du har to i samme kategori. Så får du chancen for at få dobbelt pointantal, hvis du svarer rigtigt på spørgsmålet.

Det er vigtigt, at du lige fra første runde lægger dine spørgsmål sammen i bunker, så du kan få de vigtige ekstra points.

Sørg for at trække et spørgsmål om et emne, du ikke ved så meget om, hen på et spørgsmål om et emne, du ved meget om. Så slipper du nemlig for at svare på det svære spørgsmål.

Tæl felterne og hold din modstander i kort snor

Felterne med x2 og x3 er meget vigtige. Derfor bør du ikke kun gøre dit bedste for at lande på dem; du skal også sørge for, at din modstander ikke rammer dem.

Det er helt afgørende, at det er dig og ikke din modstander, der fx kan lægge en bunke med to samlede spørgsmål på et x3-felt og dermed få hele seks gange det sædvanlige antal points. Den, der lykkedes med dén manøvre og potentielt scorer flere tusinde points, har næsten helt sikkert også vundet spillet.

Tricket er, at du skal tælle, hvor mange felter, der er fra dit sidste spørgsmål i hver runde og hen til det næste x2- eller x3-felt. Der skal helst være seks, så din modstander ikke får mulighed for at nå det, selv hvis han svarer rigtigt på alle sine fem spørgsmål. Drej af og gå den modsatte vej, så han får lidt længere hen til de vigtige felter.

Den farlige tur ind mod midten

Når det er kommet er så vidt, at I er nødt til at bevæge ind mod spillets afslutning på midten af brættet, skal du være meget forsigtig med at nærme dig de x3-felter, der ikke tilhører nogen bestemt kategori.

Hvis din modstander rammer felterne kan han vælge at svare på en kategori, han er god til, og dermed med stor sikkerhed rage en masse points til sig. Sørg derfor også her for at slutte din runde seks felter fra bonusfeltet, så din modstander ikke kan nå det, selv om han får fem rigtige.

Det er så vigtigt, at x3-felterne i midten bliver dine, at det faktisk kan betale sig for dig at bruge menuen til at afslutte din runde, før du har fået alle dine fem spørgsmål i runden, når du er seks felter fra bonusfeltet. Hvis du har nogle kategorier, som du ikke føler dig særlig stærk i, kan du endda være så usportslig at “brænde dem af” ved at vælge dem, og så svare forkert med vilje, hvis du alligevel kender svaret. Men det hørte du ikke fra os.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.