Oliver Larsen
Det stora nordiska triviatestet

Nordisk paratviden-quiz: Test din almene viden

Hvor klog er du? Og er der huller i din almene viden? Tag Illustreret Videnskabs store nordiske quiz i paratviden og find ud af, hvor klog du er inden for videnskab og historie. Med vores paratviden-quiz kan du sammenligne din almene viden med andre folk i Norden, dine jævnaldrende eller det modsatte køn.

Illustreret Videnskabs store quiz i paratviden er en quiz i almen viden inden for videnskab og historie, hvor du kan teste din paratviden inden for otte forskellige kategorier og sammenligne dig med andre.

Kategorierne i den store nordiske paratviden-quiz indeholder tusindvis af nye spørgsmål kreeret af hjernen bag Quiz Battle.

Kategorierne er:

  • Natur
  • Teknik
  • Rummet
  • Mennesket
  • Civilisationer
  • Anden Verdenskrig
  • Opdagelser
  • Tro og Mystik

Hver kategori i quizzen består af 40 spørgsmål, og hver kategori er inddelt i fire under-kategorier. På den måde kommer du vidt omkring i alle emneområderne i paratviden-quizzen og sikrer, at din almene paratviden bliver testet i alle afkroge.

Sammenlign dine quiz-resultater

Når du har taget testen, kan du sammenligne dine resultater med resten af Norden. Du kan sammenligne dine evner inden for paratviden med andre deltagere fordelt på land, køn, alder og uddannelse.

Sådan tager du testen:

Den Store Nordiske Paratviden-quiz
©

1. Vælg en kategori

Du kan vælge at teste din almene viden i otte forskellige kategorier i den store nordiske paratviden-quiz.

Du behøver ikke færdiggøre alle otte kategorier for at få dine resultater.

Trivia-quiz - gör quizet
©

2. Tag quizzen

Hver quiz-kategori består af 40 forskellige spørgsmål, og der er fire delområder inden for hver kategori. F.eks. består kategorien “Mennesket” af underkategorierne "Forfædre", "Hjernen", "Sygdomme" og "Kroppen".

Der er fire svarmuligheder til hvert spørgsmål, og du har 30 sekunder til at svare hver gang.

Trivia-quiz - jämför dina resultat
© Shutterstock

3. Sammenlign dig selv med andre

På resultatsiden kan du sammenligne dit resultat med gennemsnittet for alle andre danske deltagere i quizzen. Du kan også se gennemsnittet for svenske, norske og finske deltagere.

Du kan også måle dine evner inden for paratviden med det andet køn, med deltagere i din egen aldersgruppe og med folk på forskellige uddannelsesniveauer.

Del din paratviden: Hvor klog er du i forhold til dine venner?

Du kan sprede det (uden tvivl) glædelige budskab om dine evner inden for almen viden på din Facebook-side.

Send en besked til én eller flere venner, eller del dit resultat på din væg. Måske vil din familie eller dine venner tage kampen op med dig i en quiz?

Vil du tage quizzen igen?

Du kan sagtens teste dig selv inden for flere emner eller tage den samme quiz-kategori igen.

Bare klik på “Tag en ny test”, så kan du teste din almene viden igen.

Vend f.eks. tilbage for at se, om du er blevet klogere på paratviden siden sidst, og om du kan få flere rigtige spørgsmål.