Forside 1218

Tag med os på opdagelsesrejse - og kom klogere hjem

Fra kortlægningen af hjernens indre til udforskningen af Solsystemets fjerneste planeter. Tag med Illustreret Videnskab på en fantastisk rejse, der fortsætter i hvert nummer.

6. juni 2014

Kære læser,

Ved du, hvornår den første robotbil blev landsat på Mars? Eller hvornår hele menneskets arvemateriale blev kortlagt?

Svarene får du sidst i artiklen - men du kan få en ledetråd: Illustreret Videnskab var med, da det skete. Og vi er stadig med, når videnskaben når nye milepæle.

Siden 1984 har vi bragt seneste nyt fra forskernes frontlinje, forklaret om nye teknologiske gennembrud og ført en hel generation af læsere på spændende opdagelsesrejser - fra Jordens dybeste kløft til universets yderste grænser.

I dag har Illustreret Videnskab 530.000 læsere - svarende til ca. en tiendedel af Danmarks befolkning. Og forklaringen på succesen er enkel: I hvert nummer får du tilfredsstillet en drift så gammel som mennesket selv, nemlig nysgerrighed.

Vi håber, du bliver fristet til at tage med på vores rejse. Vi kan garantere, at du bliver godt underholdt og kommer klogere hjem.

Tag et smugkig i bladet:

Vi har samlet en række af vores bedste artikler i et gratis prøvenummer.

| KLIK OG LÆS GRATIS PRØVENUMMER | | |

Rigtig god fornøjelse!

_## Svar:

Robotbil på Mars

Den kun 11,5 kg tunge Sojourner robotbil blev landsat på Mars den 6. juli, 1997. 550 fotos blev sendt ned til Jorden i løbet af bilens kun 110 meter lange rejse. I dag sender den et ton tunge, plutoniumdrevne robotbil Curiosity næsten dagligt resultater hjem fra sin årelange udforskning af Den Røde Planet.

Kortlægning af arvemateriale

Kortlægningen af de tre milliarder "bogstaver", som vores arvemateriale er skrevet med, begyndte i 1990 som et storstilet internationalt samarbejde og var først færdig i år 2003. Da havde the Human Genome projekt kostet flere milliarder dollars. I dag kan én genetiker gentage bedriften på få timer for under 50.000 kr.

Mød chefredaktøren

"Vi vil føre læserne på en fantastisk opdagelsesrejse i hvert nummer."

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.