Og effekten har været aldeles fremragende, hvis man spørger den californiske start-up virksomhed bag forsøget, Yuvan Research, der har hovedsæde i Californien og laboratoriefaciliteter i Indien.
Ungdomseliksiren består af renset blodplasma fra yngre rotter og har ifølge virksomheden bag forsøget ført til, at Sima i dag er den ældste laboratorierotte af sin art, der nogensinde har levet.
Hunrotten har i skrivende stund levet i 47 måneder. Det svarer ifølge Yuvan research til 126 år i menneskeliv.
Til sammenligningen er den gennemsnitlige levetid for en rotte som Sima af racen Sprague Dawley et sted mellem 24 og 36 måneder.
Sima blev født den 28. februar 2019 og er den sidste overlevende gnaver ud af et kuld på i alt 16 rotter, som har været indrullet i foryngelsesforsøget.
Fra rotterne fyldte to år, fik halvdelen indsprøjtninger med ungt blod, mens den anden halvdel fik placebo-indsprøjtninger af saltvand.
Sima var én af de rotter, der fik ungt blod i årene, og ifølge virksomheden har de kunnet måle på hende og de resterende syv rotter, der fik nyt blod i årene, at de levede længere, så bedre ud og forblev stærkere end de otte mus i kontrolgruppen, der fik placebo-indsprøjtninger.
Hør videnskabelig chef for Yuvan Research, Harold Katcher, fortælle om nogle af virksomhedens resultater her:
Det er ikke første gang, videnskaben har forsøgt at skubbe til grænserne for aldringsprocessen med infusioner af ungt blod.
Tilbage i 2016 præsenterede en gruppe amerikanske forskere[ resultaterne af en undersøgelse](), der viste, at ungt menneskeblod tilsyneladende havde en foryngende effekt på mus.
Også Harold Katcher, der er tidligere biologiprofessor ved University of Maryland, og som nu er videnskabelig chef for Yuvan Research, fremlagde tilbage i 2020 lovende resultater, som han var nået frem til i samarbejde med eksperter fra University of California i Los Angeles.
Her fremgik det, at infusioner af ungt blodplasma spolede det biologiske ur tilbage i rotternes lever, blod, hjerte og et hjerneområde kaldet hypothalamus.
Resultaterne er dog ikke udgivet i et peer-reviewed tidsskrift - og er med andre ord ikke blevet blåstemplet af akademiske kolleger på området.
Virksomheden planlægger nu forsøg med andre dyrearter, før de vil teste metoden på mennesker.