Derfor byder de færreste fitnesscentre på trådløst internet

Dit lokale fitnesscenter byder formentlig ikke på trådløst internet, hvilket der kan være op til flere gode forklaringer på. Nogle af disse forklaringer gennemgår vi nedenfor.

Mand, der træner
© depositphotos

De fleste danske fitnesscentre byder på et væld af medlemsfordele, eksempelvis gratis oprettelse, fri kaffe og te, badefaciliteter, ubegrænset træning og meget mere. Gratis internet er dog sjældent en af fordelene, men hvorfor gør dette sig gældende?
I artiklen her præsenteres du for en række grunde til, at kun en lille procentdel af fitnesscentrene herhjemme har trådløst internet. Måske vil nogle af grundene overraske dig.

Ønsket om at skabe en offline zone med fuld fokus på træningen

Der kan være flere mere eller mindre gode forklaringer på, at dit lokale fitnesscenter ikke tilbyder trådløst internet. En af de mest oplagte forklaringer kan være, at de ønsker at skabe en offline zone, hvor du og de andre medlemmer kan fokusere 100 % på jeres træning.
Realiteten er dog den, at de fleste danskere i dag har adgang til hurtigt og stabilt mobilnet via enten 4G eller 5G. Det er derfor muligt at være online, uanset om der er trådløst internet eller ej. Ved ikke at tilbyde trådløst internet i fitnesscentrene kan der dog alligevel være en vis sandsynlighed for, at færre medlemmer vil bruge deres smartphone under deres træning.

Intensiteten af din træning falder, hvis du tager din mobil med i fitnesscentret

Det er ikke uden grund, at mange fitnesscentre, personlige trænere og sågar professorer anbefaler, at du lader din smartphone ligge i bilen eller i tasken, mens du træner. Der er nemlig flere ting, der peger på, at du får mindre ud af din træning, hvis du er online samtidig.
Studier offentliggjort i Computers in Human Behavior and Performance Enhancement & Health viser, at intensiteten af din træning falder, og at din krops balancekontrol ligeledes svækkes, hvis du bruger din mobil, mens du træner. Vil du derfor gerne have mere ud af den tid, du bruger nede i fitnesscentret, så gå offline og hold fokus på træningen.

De økonomiske årsager

I dag er det muligt for private danskere at få hurtigt bredbånd uden at spendere en formue, men det kan til gengæld blive en relativ stor udgift at skulle forsyne et helt fitnesscenter med hurtigt og stabilt internet. Mens der i danske husstande måske kun er 2-3 enheder på nettet ad gangen, så kan der i et fitnesscenter være 20, 30 eller 80 enheder koblet på nettet ad gangen – og det skal netværket kunne klare.

Hvis du alligevel har brug for at være online i fitnesscentret

Der kan være forskellige årsager til, at du gerne vil være online i fitnesscentret. Det kan f.eks. være, at du gerne vil have mulighed for at streame musik, podcasts eller lydbøger, mens du træner, eller at du gerne vil kunne kommunikere med dine venner via Messenger, Snapchat eller iMessage. Hvis du har brug for dette, skal du blot sørge for at have et mobilabonnement med masser af data.